Rytterkage

Rytterkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på rytterkage. Chokoladekage, som toppes med den lækreste kokoskaramel. En god chokoladekage med kokostopping.

Ingrediensliste

  • 200 g. mørk chokolade
  • 200 g. smør
  • 200 g. sukker
  • 3 stk. æg
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 125 g. hvedemel
  • 0,5 knivspids salt
  • Kokostopping

  • 50 g. smør
  • 150 g. sukker
  • 1 dl. piskefløde
  • 40 g. lys sirup
  • 130 g. kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af.
  3. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
  4. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
  5. Fordel dejen i en springform (Ø22), som er smurt med smør eller foret med bagepapir.
  6. Bag brownien i midten af ovnen i ca. 20-30 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 20 minutter.
  7. Imens bunden bager, så gøres kokoskaramellen klar.
  8. Kom smør, sukker, piskefløde og lys sirup i en gryde. Varm det op under omrøring og lad det hele smelte sammen og blive tykt.
  9. Vend til sidst kokosmel i. Tag af varmen og sæt til side.
  10. Tjek om bunden er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på (der må gerne komme tørre kagekrummer op), så tages den ud.
  11. Skru ovnen op på 190 grader varmluft.
  12. Fordel kokostoppingen forsigtigt ovenpå bunden.
  13. Bag kagen yderligere 10 minutter eller til toppen er let gylden.
  14. Tag så kagen ud og lad den køle helt af.
Bedøm denne ret

Opskrift på rytterkage

Her får du opskriften på vores fortolkning af en rytterkage. En saftig og intens chokoladekage, som toppes med kokoskaramel. Det er oprindeligt en svensk kage og den smager bare hammergodt! Det er lidt forskelligt hvordan man laver selve bunden, men vi har valgt at lave den, så det bliver en lidt tung og intens bund. Det giver en dejlig chokoladesmag, som passer så godt til kokostoppingen. Det bliver dermed også en lidt tung kage, som man nok kun spiser et enkelt stykke af. Men det er også mere end rigeligt. Sammen med en kop kaffe, så er det altså den helt ideelle eftermiddagskage.

Kagen kan også sagtens fryses ned. Her anbefaler vi, at man skærer den ud på forhånd. Især hvis man ikke er så mange i husstanden. Nøj, vi har nydt godt af at kunne tage et par stykker op efter behov. Det er genialt, hvis man lige får uventede gæster på besøg. Og så er det smarte ved at skære den ud på forhånd, at man ikke behøves at tage hele kagen op.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på chokoladekager her

Rytterkage

Chokoladekage med kokostopping

Måske du har prøvet den du ved nok kagen? Den klassiske chokoladekage med kokostopping. Den her kage minder rigtig meget om den, men med den undtagelse at selve toppingen er lys i stedet. Det er heller ikke den helt samme topping, da det her er en kokos karamel. Den får dermed en anderledes og mere karamelagtig smag. Hvilket smager helt fantastisk. Det er en virkelig god chokoladekage med kokos.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

Skriv en kommentar