Grøntsagssuppe med bacon og suppehorn

Grøntsagssuppe med bacon og suppehorn
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Vores bedste opskrift på en fyldig grøntsagssuppe med sprød bacon, creme fraiche, suppehorn og frisk persille. En nem suppe med grøntsager.

Ingrediensliste

  • Grøntsagssuppe

  • 4 fed hvidløg
  • 3 cm. frisk ingefær
  • 1 stk. porre
  • 1 stk. løg
  • 0,25 bundt bladselleri
  • 0,25 stk. hokkaidogræskar
  • 300 g. kartoffel
  • 300 g. gulerod
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. tørret gurkemeje
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 100 g. suppehorn
  • 300 g. bacon i tern
  • 150 g. creme fraiche
  • 1 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Rens og klargør alle grøntsagerne. Skær i grove stykker.
  2. Varm en gryde op med fedtstof. Kom alle grøntsagerne i. Lad dem sautere 5 minutters tid.
  3. Tilsæt så stødt spidskommen og gurkemeje. Vend godt rundt, så krydderierne kan blive svitses godt af.
  4. Tilsæt så vand, så det akkurat dækker grøntsager. Tilsæt bouillonterning og lad så det hele sire ved middel varme i ca. 30 minutter eller til grøntsagerne er møre.
  5. Nu skal du have blendet suppen. Det kan gøres i blender eller med en stavblender. Vi tager altid noget af suppevandet fra, inden vi blender det hele. På den måde kan man nemmere tilsætte mere vand løbende og styre konsistensen.
  6. Tilsæt til sidst madlavningsfløde og blend godt igennem.
  7. Hæld tilbage i gryden. Smag til med salt/peber og evt. mere spidskommen. Lad stå og simre ved lav varme, imens du gør det resterende klar.
  8. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt bacontern og lad dem stege til det er sprødt og gyldent.
  9. Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken. Hæld bacon over på tallerkenen (papiret suger noget af det overskydende fedt).
  10. Tilbered suppehorn efter pakkens anvisning. Når de er færdigkogte og drænet for vand, så kan man vende lidt smør eller olivenolie i, så de ikke klistrer sammen.
  11. Hak persille fint og kom creme fraiche i en skål.
  12. Server din suppe, så man selv kan komme suppehorn, bacontern, creme fraiche og persille på.
Bedøm denne ret

Opskrift på grøntsagssuppe med bacon og suppehorn

Vores nye yndlingssuppe er den her grøntsagssuppe med bacon og suppehorn. En suppe fyldt med masser af forskellige grøntsager, blandt andet løg, hvidløg, ingefær, bladselleri, hokkaidogræskar, kartofler og gulerødder. Det er en suppe, hvor der bare er skruet op for det grønne og det giver altså en smagfuld og lækker suppe, som er perfekt til aftensmad. Vi serverer den med sprøde bacontern, suppehorn, en klat creme fraiche og et drys frisk persille. Nøj det smager altså bare godt og så er den bare nem at lave. Der er faktisk 8 forskellige grøntsager i, så har du svært ved at få mere grønt ind i hverdagen, så er det altså genialt med den her suppe. Den er egentlig skabt ud fra hvad vi typisk har tilbage efter en uge her i efteråret, hvor porrer, bladselleri og hokkaidogræskar især får lov til at spille ind.

Mærker du en lille forkølelse eller snue på vej, så er det altid godt med en suppe at varme sig på. Især hvis man har en øm hals. Der er den her grøntsagssuppe altså helt ideel. Og selvom den er fyldt med masser af grøntsager og er ret sund, så kan de mange grøntsager ikke smages. Den smages til med spidskommen og et godt drys gurkemeje, så den også får en fin gul farve.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på mættende supper her

Grøntsagssuppe med bacon og suppehorn

Suppe med grøntsager

Det er én af de bedste supper med grøntsager, som vi har lavet. Klart på top tre over de bedste vi har lavet. At vores små børn ovenikøbet også elskede den, det er jo bare et kæmpe plus. Men de fleste børn kan overvindes med sprøde bacontern og suppehorn, som man selv kan toppe med. Apropos det med selv at kunne pynte sin suppe. Vi plejer altid at komme alt tilbehøret i skåle og så kan man samle sin egen skål. Det fungerer virkelig godt med små børn, som godt kan være kræsne. Især hvis der er mange elementer i en suppe, som de skal forholde sig til. Det går altid lidt bedre, når de selv kan komme på.

Fyldig grøntsagssuppe

Du får en fyldig grøntsagssuppe, som vil varme dig igennem på en kølig efterårsdag. Det er en smagfuld og lækker grøntsagssuppe, hvor der er masser af grøntsager i. Vi er i hvert fald sikre på, at den her også vil falde i god jord hos jer. Det er en suppe, som mætter godt. Især fordi den også får fylde fra suppehorn og baconternene.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar