Julestjerne med marcipan og citron

Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en svampet julestjerne med marcipan og citron. Julebagværk med marcipan, som har en frisk smag af citron og som er bagt med AMA perfekt til bagning.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 50 g. AMA Perfekt til bagning
  • 30 g. gær
  • 1 dl. vand
  • 1 dl. creme fraiche
  • 1 stk. æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 400 g. hvedemel
  • Remonce

  • 120 g. AMA Perfekt til bagning
  • 1 stk. økologisk citron
  • 100 g. marcipan
  • 60 g. sukker
  • Topping

  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Smelt AMA perfekt til bagning i mikroovn eller gryde. Lad det køle af.
  2. Opløs gær i lunkent vand.
  3. Tilsæt creme fraiche, sukker, vaniljesukker, æg, salt og smeltet AMA perfekt til bagning. Rør det godt sammen.
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen smidig.
  5. Lad dejen hæve i en skål, hvor den har mulighed for at hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt til hævning et lunt sted i 1 time.
  6. Imens dejen hæver, så laves remonce. Bland blødt AMA Perfekt til bagning  med marcipan, sukker, lidt citronsaft og revet citronskal. Rør det godt sammen og sæt til side. Lad det stå ude ved stuetemperatur.
  7. Efter hævning tages dejen ud på et bord drysset med mel.
  8. Del dejen i 4 lige store boller.
  9. Hver klump dej rulles ud til en cirkel. Placer en tallerken på ca. 22 cm. på cirklen og skær rundt om tallerkenen med en pizzaskærer eller kniv.
  10. Gør et stykke bagepapir klar på en bageplade.
  11. Placer først én af bundene på bagepapiret. Smør med 1/3 del af remoncen.
  12. Placer en cirkel oven på. Smør med 1/3 del remonce igen.
  13. Placer igen en cirkel oven på og smør den sidste 1/3 del af remonce.
  14. Til sidst placeres den sidste cirkel oven på. Tryk det hele godt sammen.
  15. Placer en lille skål i midten. Du kan også se en video hér. 
  16. Skær ind til skålen 4 steder.
  17. Del hvert stykke i yderligere 4 stykker.
  18. Tag to ender og sno dem om sig selv to gange. Sådan fortsætter du med alle enderne.
  19. Læg et viskestykke over stjernen og lad den hæve yderligere 1 time et lunt sted.
  20. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  21. Pensl stjernen med et sammenpisket æg.
  22. Bag stjernen i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter. Hold øje med den efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  23. Den skal være gylden.
  24. Tag den ud af ovnen og lad den køle af.
  25. Drys med flormelis i en lille si over og server med det samme.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med AMA

Opskrift på julestjerne med marcipan og citron

Nu har vi taget hul på julehyggen og skal der bages, så kan vi anbefale den her julestjerne med marcipan og citron. Den fineste julestjerner, som også bare pynter på julebordet og uden tvivl vil få dine gæster til at sige wow. Selvom den måske ser kompliceret ud, så er den faktisk ganske nem at lave. Julestjernen er bagt med AMA perfekt til bagning i både dejen og i remoncen. Du får blødt og svampet bagværk, som holder sig lækkert længe. Er du vild med citron i bagværk, så vil den her kombination af marcipan og citron også falde i god jord hos dig. Det er så godt med den der syrlighed i remoncen, som giver et godt modspil til alt det søde.

Vi bager altid sådan en julestjerne her op til jul. Den kan fyldes med præcis dét, som du har lyst til. Her er den fyldt med marcipan og citron, men man kan også lave en kanel variant eller en med kardemomme. Uanset hvad den fyldes med, så pynter den så fint på julebordet og egner sig helt perfekt til en eftermiddag med julehygge og god kaffe.

LÆS OGSÅ: Gullasch med kartoffelmos

Stjernebrød med remonce

Stjernebrød eller julestjerne med remonce. Uanset hvad du kalder det her lækre stykke bagværk, så er det altså det dejligste julebag. Vi drysser den med et tyndt lag flormelis, så det ligner sådan et fint lag sne. Du kan også drysse den med perlesukker eller hakkede nødder efter du har penslet med æg, hvis du vil have lidt ekstra knas. Men ellers er den altså også bare god, som den er.

Vi har brugt AMA perfekt til bagning i både dej og remonce og det er altså en nem måde at spare, når der skal julebages. Den er nemlig billig og kan bruges til stjernebrød som her eller til småkagebagningen. Den egner sig fint i både gærdejen, men også i selve remoncen, som laves med smør, marcipan og citron.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar