Bøfsandwich med ristede løg

Opskrift på hjemmelavet bøfsandwich
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

1,5 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet bøfsandwich. Selvfølgelig med den perfekte sovs til bøfsandwich! Server med pommes frites.

Ingrediensliste

  • Burgerboller

  • 20 g. gær
  • 1 dl. mælk
  • 2 dl. vand
  • 1 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,25 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 430 g. hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Hakkebøffer

  • 20 g. smør
  • 400 g. hakket oksekød
  • salt/peber
  • Bløde løg

  • 20 g. smør
  • 1,5 stk. løg
  • Ristede løg

  • 4 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1,5 stk. løg
  • 40 g. hvedemel
  • salt
  • Sauce

  • 30 g. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 dl. piskefløde
  • 5 dl. vand
  • 1,5 stk. oksebouillonterning
  • salt/peber
  • 0,5 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 tsk. sovsekulør
  • Rå agurkesalat

  • 1 stk. agurk
  • 250 g. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 4 dl. eddike
  • Andet

  • 30 g. ketchup
  • 30 g. remoulade
  • 50 g. syltede rødbeder

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave burgerbollerne. Gær, mælk og vand blandes.
  2. Salt, sukker og olie blandes i.
  3. Mel tilsættes og dejen æltes til den er smidig (og ikke for tør).
  4. Dejen deles i 4 lige store stykker og formes til boller.
  5. Bollerne hæver i 1 time.
  6. Nu skal agurkesalaten laves. Skyl agurken og skær den i tynde skiver. Læg dem i en skål i flere lag. I mellem hvert lag drysses med sukker og lidt salt.
  7. Lad det stå og trække indtil bollerne er hævet færdige. Hæld derefter eddike på.
  8. Nu skal de bløde og ristede løg laves. Skær løgene i skiver.
  9. Opvarm en pande med smør. Steg halvdelen af løgene ved middel varme indtil de bliver bløde.
  10. Opvarm en gryde med olie. Vend den anden halvdel af løgskiverne i hvedemel. Når olien er opvarmet friteres de kort indtil de er blevet gyldne.
  11. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge fedt.
  12. Når burgerbollerne har hævet pensles bollerne forsigtigt med æg, så de ikke falder sammen. Drys med sesamfrø.
  13. Bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.
  14. Nu skal hakkebøfferne formes. Du kan vælge at lave en eller to bøfsandwich til hver mand. Enten kan du forme 4 bøffer á 100 gram eller 2 bøffer a´200 gram.
  15. Tag de bløde løg af panden og opvarm den igen med smør. Steg bøfferne i rigeligt salt og peber.
  16. Start nu med at lave saucen. En lille gryde opvarmes med smør. Tilsæt nu mel og rør den godt sammen til en smørbolle.
  17. Bland kogt vand med bouillonterningen.
  18. Tilsæt det og rør godt, så der ingen klumper er.
  19. Tilsæt salt, peber, citron, ketchup, piskefløde, sovsekulør og dijonsennep og rør godt.
  20. Når bøfferne er færdige tages de fra på en tallerken.
  21. Hæld nu 0,5 dl. vand på panden, hvor de blev stegt og rør godt. Hæld det i saucen, det giver ekstra smag.
  22. Smag saucen til og kom evt. mere salt og peber i.
  23. Nu skal de stables.
  24. Skær burgerbollerne over. Kom remoulade og ketchup på underbollen. Kom herefter hakkebøffen på, bløde løg, rødbeder og agurkesalat. Top med overbolle. Stik evt. et spyd i for at holde på burgeren. Hæld varm sauce over og top med de hjemmeristede løg. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavet bøfsandwich

Nem og lækker opskrift på den bedste hjemmelavet bøfsandwich med hele molevitten. Den er med hjemmebagt burgerbolle, bøf af oksekød, remoulade, ketchup, rå agurkesalat, rødbeder, bløde løg, masser af sovs og ristede løg. Hvis du lige skal toppe yderligere, så skal den serveres med pommes frites til. En ægte dansk klassiker, som bare smager helt fantastisk!

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet cheeseburger

Opskrift på hjemmelavet bøfsandwich

Bedste bøfsandwich opskrift

Det her er vores bedste opskrift vi kender. Vi bager selv bollerne, men hvis du ikke har tiden til det, så kan du sagtens købe dem færdiglavede. Ligeledes kan du også købe færdiglavet agurkesalat og bruge ristede løg fra en pose. Vi elsker blot at lave det hele selv, når det hele skal være lidt ekstra godt. Det er derfor også det perfekte weekendmad.

Opskrift på hjemmelavet bøfsandwich

Den perfekte sovs til din sandwich

Man kan ikke lave sådan en basse her uden sovs. Og det skal intet mindre være en perfekt sovs til bøfsandwich! Det er naturligvis en brun sovs. En opbagt sovs smagt til, så den får den helt perfekte smag. Og som man siger; man skal aldrig gå ned på sovs!

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi hver uge lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi er mere aktive og du med garanti vil modtage daglig mad inspiration. Du kan følge med på vores Instagram-profil lige her.

Skriv en kommentar