Tilmeld nyhedsbrev

Den bedste cheeseburger

Den bedste cheeseburger

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

3 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på en skøn hjemmelavet burger med ost og hjemmebagt bolle. Det er lækker og snasket aftensmad, som også er nem at lave. Vi får det ofte som fredagsmad eller bruger det som gæstemad, når vennerne kommer på besøg.

Ingrediensliste

Burgerboller

  • 2,5 dl. vand
  • 25 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 450 g. hvedemel
  • 1 æg
  • 30 g. sesamfrø

Syltede agurker

  • 1 dl. eddike
  • 1 dl. sukker
  • 1 agurk

Syltede rødløg

  • 1 dl. eddike
  • 1 dl. sukker
  • 1 rødløg

Andet

  • 500 g. hakket oksekød
  • 50 g. cheddar
  • 100 g. salat
  • 100 g. bacon i skiver
  • 50 g. mayonnaise

Fremgangsmåde

Burgerboller

  1. Lunkent vand blandes med gær og sukker. Lad det stå og trække et par min.
  2. Tilsæt herefter salt, olie og mel. Ælt til du har en ensartet dej, som ikke klistrer. Det gøres nemt på en røremaskine.
  3. Del din dej i enten 5 eller 8 stykker – alt efter hvor store du vil have bollerne.
  4. Tril til boller og tryk dem en anelse flade. Placer på en bageplade med bagepapir.
  5. Sæt bollerne til hævning i cirka 1,5 time. Og ja, vi lader dem kun hæve én gang. Vi har erfaret, at vi får de blødeste og mest luftige boller på den måde.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Pensl FORSIGTIGT dine burgerboller med et sammenpisket æg. Drys med sesamfrø.
  8. Bag dine boller i cirka 15-18 min. – alt afhængig af hvor god din ovn er.
  9. Tag bollerne ud og lad dem afkøle.

Syltede rødløg

  1. Bring eddike og sukker i kog.
  2. Skær rødløg i skiver af cirka 0,5 cm. Tag din eddike-sukkerblanding af varmen og tilsæt dine agurker, så de bliver dækket. Lad det stå og trække i minimum 30 min. Kan også opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i 2 ugers tid.

Syltede agurker

  1. Bring eddike og sukker i kog.
  2. Skær agurk i skiver af cirka 0,2 cm. Tag din eddike-sukkerblanding af varmen og tilsæt dine agurker, så de bliver dækket. Lad det stå og trække i minimum 30 min. Kan også opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i 2 ugers tid.

Servering

  1. Steg baconskiver på en pande. Skyl salat.
  2. Form 4-6 hakkebøffer og steg dem i lidt fedtstof i 5 minutter på hver side på en pande. Tilsæt salt og peber.
  3. Smør en burgerbolle med mayonnaise og læg salat.
  4. Læg en bøf, herefter en skive cheddarost, sprødstegt bacon, syltede rødløg, syltede agurker og til sidst overbolle.

Bedøm denne ret

Opskrift på den bedste hjemmelavede cheeseburger med hjemmelavet burgerbolle, masser af ost og oksekødsbøf. Der er ingen tvivl om, at hvis det skal være ekstra snasket og lækkert til aftensmad, så laver vi ofte hjemmelavet burger.

Vi bager oftest burgerbollerne selv, da vi synes, at det giver det absolut bedste resultat. I hvert fald set i forhold til de boller man kan købe. For os er burgere ofte fredagsmad, gæstemad eller søndagsmad (tømmermændsmad) og vi plejer derfor altid at gå all-in på at skabe en god burger.

Vi serverer også ofte cheeseburger som gæstemad, hvor man selv kan samle sin burger. Så laver vi en masse lækkert fyld. Blandt andet laver vi syltede rødløg, hjemmesyltede pickles, chilimayo, alm. mayo og ja listen kunne blive ved.

Hvad kan forberedes?

Skal du servere cheeseburgere til dine gæster, så er det altid rart at kunne forberede så meget som muligt. Du kan med fordel lave de syltede rødløg og syltede agurker 1-3 dage før. Derudover kan du bage burgerbollerne i god tid og fryse dem ned.

LÆS OGSÅ: Crispy chicken burgere

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven