Bao med crispy chicken Bao med crispy chicken Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 1 time og 30 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavede bao boller med crispy chicken, en frisk coleslaw og chilisauce. Bao er asiatiske, dampede boller med fyld. Ingrediensliste Bao boller 2 dl. vand 15 g. gær 1 tsk. salt 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 1 spsk. sukker 400 g. hvedemel Fyld 500 g. kyllingebryst 2 stk. æg 100 g. pankorasp 2 stk. æble 4 stk. gulerod 2 spsk. hvidvinseddike 1 spsk. akaciehonning 1 cm. frisk ingefær salt Andet 30 g. chilimayo 0,5 bundt forårsløg Fremgangsmåde Baoboller Gæren opløses lunkent vand. Herefter tilsættes salt, olie og sukker Herefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Ælt dejen smidig, men den må gerne være lidt klistret stadig. Stil dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i mindst 1 time. Dejen rulles ud på et bord drysset med mel. Den deles i cirka 10 lige store stykker. De små klumper formes først til boller og rulles herefter ud til ovale cirkler. Den ene halvdel af cirklen pensles med olie, hvorefter den anden halvdel foldes henover. Lav små “stykker” af bagepapir og placer hver bao bolle på et stykke bagepapir. Sæt dem alle på en bageplade. Lad dem hæve yderligere 1 time. Imens varmes en dampkoger op. Bollerne ”bages”/dampes i cirka 10 min. Pas på de ikke ligger for tæt i dampkogeren. Fyld Skræl gulerødder og skyl æbler. Riv det groft og placer i en skål. Riv også ca. 1 cm. ingefær fint. Rør dressingen sammen af hvidvinseddike, akaciehonning, ingefær samt lidt salt og peber. Smag til med akaciehonning. Den skal have en fin balance mellem sødme og syrlighed. Vend æbler og gulerødder i dressingen. Sæt det på køl indtil brug. Rens kyllingebryst og skær dem over på langs, så du får nogle tynde fileter. Find to skåle frem. I den ene skål piskes et æg med en gaffel. I den anden skål blandes pankorasp med lidt salt og peber. Vend nu først kyllingebryst i æg og derefter i raspblandingen. Sørg for, at der er godt med rasp på begge sider. Læg dem på en tallerken eller et stykke bagepapir, indtil de skal bruges. Varm en pande op godt med olie. Der skal være ca. 1 cm. olie på panden. Steg dem på panden i cirka 3 minutter på hver side – alt afhængig af tykkelsen. Læg dem på et stykke køkkenrulle, når de er stegt, så noget af fedtet kan få lov at dryppe af. Hak forårsløg fint. Server dine baoboller med din friske coleslaw, crispy chicken, chilimayo (vi købte en færdiglavet) samt forårsløg på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bao med crispy chicken Her får du opskriften på bao med crispy chicken, en frisk coleslaw samt chilimayo. Har du prøvet bao før? Det er en dampet asiatisk bolle, som man fylder. Lidt på samme måde som med pitabrød. Så man kan godt kalde det for en slags asiatisk pitabrød. Det eneste, som er lidt besværligt ved bao er, at man skal dampe bollerne og det kræver et dampindsats, en dampovn eller en dampkoger. Men hvis man har det, så kan man lave de lækreste hjemmelavede bao. Vi har fyldt vores bao med sprød kylling, en frisk coleslaw, som er lavet på æble, gulerødder og ingefær. Derudover topper vi med chilimayo (vi brugte en færdiglavet fra Sriracha) samt lidt frisk forårsløg. Det er den perfekte kombination af sprødt, stærkt samt syrlighed. Vi lover dig, at den her kombination er alt for lækker! Og hvis du endnu ikke har prøvet pankorasp i stedet for almindelig rasp, så kan vi altså også varmt anbefale det. Det giver bare en mere sprød og lækker panering. LÆS OGSÅ: Crispy chicken med indisk sauce Dampede boller med fyld Man kan selvfølgelig også lave sine dampede boller med andet slags fyld. Mange laver det også med svinekød, som også smager super lækkert. Men den her udgave med crispy chicken er uden tvivl en kæmpe favorit, men vi elsker også crispy chicken! Hvis du vil køre et helt asiatisk tema, så kan vi anbefale at lave disse bao og evt. hjemmelavede forårsruller og en lækker asiatisk salat. Så har du altså en helt fantastisk asiatisk menu, hvis det skal være lidt anderledes. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej, hvad gør man hvis ikke man har en dampkoger, kan man lave dem i ovnen med lidt vand i bunden? Svar
Hej Camilla, Det har vi faktisk ikke forsøgt os med. Prøv det af og ellers så skal vi også nok få det testet 🙂 Kh Svar
Hej Kan man lave første trin aften før? For så andet trin om morgen og så dampe dem når de skal bruges? Svar
Hej, Så skal du koldhæve dejen med koldt vand og så tage den ud lidt før dagen efter, så den lige får lov til at “vågne” op 🙂 Kh Svar
Jeg laver dem i et dørslag, der er sat over en gryde med kogende vand. Så lægger jeg et grydelåg med viskestykke om over. Det fungerer perfekt. Svar
Hej Anne, Lige med denne ret er det kun dejen, som du sådan kan lave i god tur. Du kan selvfølgelig skrælle gulerod, skære forårsløg og lave mayo inden. Men selve baoene skal gerne laves lige før de skal spises og det samme med crispy chicken 🙂 Kh Svar