Brombærcheesecake

Opskrift på brombærcheesecake
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 25 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på brombærcheesecake. Den nemmeste ostekage med brombær, som du kan servere til dessert, på et kagebord eller til eftermiddagskaffen.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 180 g. digestivekiks
  • 90 g. smør
  • Fyld

  • 2 stk. æggeblomme
  • 4 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 300 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1,5 tsk. citronsaft
  • 4 stk. husblas
  • 250 g. brombær
  • Gele

  • 3 stk. husblas
  • 1,25 dl. vand
  • 6 spsk. sukker
  • Pynt

  • 50 g. hvid chokolade
  • 100 g. brombær

Fremgangsmåde

  1. Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden.
  2. Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med.
  3. Smelt smør.
  4. Bland knust kiks og smør rigtig godt.
  5. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned.
  6. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.
  7. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  8. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Mos dine brombær rigtig godt og si dem. Gem resterne af bærrene, dem skal vi bruge til geléen. Tilsæt den siede saft til æggeblandingen. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
  9. Pisk din fløde til en blød flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  10. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  11. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  12. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  13. Sæt kagen på køl i minimum 2 timer eller gerne natten over.
  14. Nu skal din gelé laves. Læg husblas i koldt vand.
  15. Bland de moste bær med vand og sukker i en lille gryde. Kog blandingen op kort.
  16. Si nu bærene fra og hæld saften i en lille skål.
  17. Vrid husblas og opløs det i saften. Lad saften afkøle lidt inden det kommes på cheesecaken.
  18. Stil den på køl endnu en time.
  19. Pynt med hakket hvid chokolade og friske brombær inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på brombærcheesecake

Brombærcheesecake eller ostekage med brombær er en skøn cheesecake, som består af en sprød kiksebund, et cremet lag ostefyld og til sidst et lag gele. Du får den fineste lilla cheesecake, som du kan servere til eftermiddagskaffen, til dessert eller som en del af et større kagebord. Vi har pyntet den med hvid chokolade og friske brombær og det er virkelig en skøn og frisk kage!

Vi har både brugt brombær i selve ostelaget og så har vi lavet en brombærgele på toppen. Brombær giver virkelig den vildeste naturlige farve. Derfor er det heller ikke nødvendigt med noget vildt pynt.

LÆS OGSÅ: Cheesecake med hindbær

Opskrift på brombærcheesecake

Cheesecake med brombær og kiksebund

Den her ostekage med brombær og kiksebund er så lækker. Vi bruger ofte digestivekiks til vores kiksebund, da den bare smager godt i stort set alle cheesecakes. Man laver den ved at smelte smør og blande det med knust digestive. Du kan dog også sagtens bruge en anden slags kiks, som havrekiks, bastognekiks eller oreokiks.

Hvis du tænker, at du ikke kan lide cheesecake pga. osten, så frygt ikke. Man kan ikke smage flødeosten i denne opskrift, men den giver til gengæld et cremet og lækkert lag i midten. Vi har hørt fra flere, at de normalt ikke kan lide cheesecake, men at de godt kan lide denne opskrift. Vi blander flødeost med piskefløde og det giver altså et cremet og lækkert lag.

Det gode ved cheesecake er, at den sagtens kan laves dagen før eller et par dage før. Det er derfor genialt, hvis du skal have gæster og gerne vil lave desserten på forhånd.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Kommentarer

    1. Hej Natasja,

      Det er de samme brombær du skal bruge i det midterste lag og geleen. Læs under punkt 6 i fremgangsmåden 🙂

      Kh

  1. Jeg ved ikke om jeg fik for meget saft i cheesecaken, men den er ikke blevet så stiv (7 timer på køl). Vil det ske noget ved at tage et ekstra blad husblas I en anden gang, eller vil det kunne ødelægge kagen?

    1. Hej,

      Vi har desværre ikke selv forsøgt, men har hørt fra andre, at de med succes har frosset cheesecake ned 🙂

      Kh

Skriv en kommentar