Cheesecake med hindbær

Cheesecake med hindbærgele
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på cheesecake med hindbær. Den her ostekage med hindbær består af en sprød digestivekiksebund, cremet fyld og hindbærgele på toppen.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 180 g. digestivekiks
  • 90 g. smør
  • Fyld

  • 1 stk. æggeblomme
  • 80 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 stk. husblas
  • Hindbærgele

  • 200 g. frosne hindbær
  • 2 spsk. sukker
  • 2 dl. vand
  • 4 stk. husblas

Fremgangsmåde

  1. Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden.
  2. Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med.
  3. Smelt smør.
  4. Bland knust kiks og smør rigtig godt.
  5. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned.
  6. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.
  7. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  8. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
  9. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  10. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  11. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  12. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  13. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
  14. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er hindbærgele. Placer husblas i koldt vand. Bland frosne hindbær, sukker og vand i en lille gryde og varm det langsomt op under omrøring på komfuret.
  15. Når det hele er kogt op, så tager du det af komfuret og blender det med en stavblender (du kan også si det, hvis du ikke vil have “kernerne” fra hindbær med).
  16. Når din husblas er udblødt, så tilsætter du den til den varme hindbærblanding og rører rundt indtil det er smeltet.
  17. Lad blandingen køle ned, cirka 10-15 min, inden du hælder den på din cheesecake. Du skal kunne stikke fingeren ned i det uden, at det er varme. Hæld den forsigtigt på med en ske.
  18. Sæt din cheesecake tilbage på køl i yderligere 1-2 timer, så det sidste lag kan få lov til at sætte sig.
  19. Server din cheesecake med friske bær, chokolade eller bare som den er.
Bedøm denne ret

Opskrift på Cheesecake med hindbær

Her får du vores bedste opskrift på en lækker cheesecake med hindbær. Ostekage med hindbær er én af de bedste ostekager med frugt. Det er nemlig den perfekte balance mellem syrligt og sød, da man har den sprøde og søde kiksebund. Det cremet lag ostefyld i midten og den letsyrlige hindbærgele på toppen. Det er uden tvivl den bedste cheesecake med hindbær.

Hvis du ikke er til hindbær, så kan du dog også sagtens bytte dem ud med eksempelvis jordbær eller blåbær. Så går konceptet godt nok lidt af den, eftersom opskriften er på en hindbærostekage, men det kan sagtens lade sig gøre. Du kan også lave en blanding af forskellige bær. En blanding af jordbær og hindbær vil uden tvivl være super lækker.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

Cheesecake med hindbær

Hindbærcheesecake

Den her cheesecake med hindbær er super nem at lave. Generelt, så elsker vi cheesecake, da det er så lækker og nem en dessert, som kan laves til mange gæster, men som også kan laves dagen før. På den her har vi godt nok pyntet med brombær og jordbær på toppen, men den ville også være så fin, hvis man pyntede med friske hindbær.

Ostekage med hindbær er den bedste sommerkage

Ostekage med hindbær er den perfekte sommerkage og det er også en af de kager, som kan laves i god tid, da den skal sætte sig i køleskabet i nogle timer. Som sagt, så er det én af de kager, hvor balancen mellem sødt og syrlig er helt perfekt. Så hvis du er én af dem, som ikke kan lide kager, som er alt for søde, så er denne uden tvivl lige noget for dig. En nem dessert til mange gæster med frugt. 

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej
    Jeg oplever at det øverste lag af kagen bliver samme konsistens som en vingummi.

    Hvad kan være årsagen til det?

    1. Hej,

      Det bliver som gele og det kan måske godt føles lidt som en vingummi. Hvis det bliver for “hårdt”, så kan du tilsætte lidt mindre husblas 🙂

      KH

    1. Hej karina,

      Den skal helst laves dagen før, da den jo skal stå og sætte sig på køl 🙂

      Kh

  2. Hej!

    Sikke en fin kage, du har fået laver der – ønsker at servere cheesecake for første gang, men er lidt i tvivl, om jeg skal bruge kageplast i springformen?

    Mvh.

    1. Hej,

      Vi bruger aldrig kageplast. Vi skærer blot rundt langs kanten med en tynd, varm kniv inden vi fjerner formen:)

      Kh

  3. Jeg kunne godt tænke mig at støbe geléen i en form, ved i om den kan fryses og tages op? Virker husblassen stadig så?

  4. Din cheese cake med hindbær ser lækker ud og jeg vil lave den til en rund fødselsdag. Jeg har et spørgsmål du måske kan svare på? Kan den fryses, dig uden pynt? På forhånd tak ??

Skriv en kommentar