Jordskokkesuppe med bacon Cremet jordskokkesuppe med bacon Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på den bedste jordskokkesuppe med sprød bacon. Det er en mild suppe, som er perfekt til aftensmad, til forret eller til nytårsaften. Server evt. også et drys frisk persille på toppen, det smager super godt sammen med den sprøde bacon. Ingrediensliste 3 spsk. raps- eller solsikkeolie 500 g. jordskokker 4 stk. løg 500 g. kartoffel vand 2 stk. grøntsagsbouillonterning 1 tsk. stødt muskatnød 2,5 dl. madlavningsfløde 2 tsk. citronsaft salt/peber Topping 300 g. bacon i tern 1 bundt frisk persille Fremgangsmåde Skræl kartofler, løg og jordskokker. Vej dem af. Den vægt der er angivet er i skrællet vægt. Skær grøntsagerne i mindre stykker. Varm en gryde op med olie eller smør. Tilsæt alle grøntsagerne til gryden. Lad det svitse godt af i 4-5 minutter. Tilsæt vand, så det dækker grøntsagerne og smuldret bouillonterning. Lad det hele simre ved lav/middel varme, indtil grøntsagerne er møre. Tag noget af vandet fra i en beholder (det er nemmere at tilsætte suppevandet løbende, imens der blendes, så man nemmere kan justere konsistensen). Blend suppen i en blender, med en stavblender eller foodprocessor, så den bliver fri for klumper. Tilsæt herefter fløde, stødt muskatnød, citronsaft og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. også ekstra af det vand, som du tog fra, indtil du har den ønskede tykkelse. Lad suppen simre ved lav varme, imens du laver fyldet klar. Varm en tør pande op til middel/høj varme. Tilsæt bacontern. Vend godt rundt i dem undervejs og lad dem stege, indtil det er sprødt og gyldent. Gør en tallerken klar med et stykke køkkenrulle på. Hæld bacon over på tallerkenen (papiret suger noget af alt fedtet). Hak persille fint. Server din suppe med sprøde bacontern, frisk persille og evt. jordskokkechips. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars kokkekniv Køb her Fiskars gryde Køb her Vitamix blender Køb her Bosch stavblender Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på jordskokkesuppe med bacon Jordskokkesuppe med bacon, kartofler og jordskokker er én af vores absolut yndlings supper. Den er så nem, cremet og lækker og så smager den forrygende med ristet bacon, frisk persille og evt. lidt jordskokkechips oven på. Denne opskrift på kartoffel jordskokkesuppe er super nem at lave, da den ikke kræver mange ingredienser. Server den til aftensmad, til forret, til natmad eller hvad du ellers har lyst til. Vi kan anbefale at servere den med lidt lunt brød eller flutes til også. Skal det være rigtig lækkert, så laver du et hjemmebagt flute til. LÆS OGSÅ: Tomatsuppe med bacon Suppe til forret Vi får faktisk ofte jordskokkesuppe til nytårsaften, da den er mild og ofte er en, som alle kan lide. Vi har også før fået hummersuppe, men der har bare altid været nogle i selskabet, som ikke brød sig om det, så vi er gået tilbage til at lave denne opskrift. Det er også en af de opskrifter, som vi nærmest kan i hovedet, da vi efterhånden har lavet den så mange gange og når vi mangler ideer eller inspiration til aftensmaden, så er den nem lige hurtigt at bikse sammen. Kartoffel jordskokkesuppe Kombinationen af både jordskokker og kartofler i opskriften giver en super cremet og lækker suppe. Du kan blende den med en stavblender, i en foodprocessor eller i en almindelig blender. Vi blender den i en almindelig blender, da den bliver super cremet og du undgår alle former for klumper. På toppen har vi toppet med ristet bacon, frisk persille og hjemmelavede jordskokkechips. Det er blot tyndskåret jordskokke skåret i skiver, som er friteret i olie, indtil de er gyldne og sprøde. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Elsker denne suppe🙂 og den kan nemt varieres. Server med torsk eller kammuslinger. Stegt parmaskinke og hjemmelavet persillepesto. Mvh Henriette Svar