Sundere kylling i karry Sund kylling i karry Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en sund kylling i karry med en cremet sauce lavet på grøntsager. Den er så god til aftensmad, da den er nem at lave og samtidig er sund. Ingrediensliste 2 stk. løg 400 g. gulerod 400 g. kartoffel 2 spsk. karry 450 g. kyllingebryst 1 stk. hønsebouillonterning 400 ml. kokosmælk salt/peber 360 g. ris Fremgangsmåde Løg, gulerødder og kartofler skæres i grove stykker. En gryde varmes op, hvor olie og karry kommes i. Når karryen er stegt tilsættes løg, gulerødder og kartofler. Steg kort grøntsagerne og tilsæt derefter vand så det lige præcis dækker grøntsagerne. Tilsæt smuldret boullionterning. Lad det koge 20-30 minutter med låg (indtil grøntsagerne er møre). Imens koges ris i en anden gryde. Skær kyllingen i strimler og steg dem på en pande for sig. Når de er færdige stilles de til side. Tag lidt af vandet fra grøntsagerne (det er nemmere at tilsætte mere vand senere og justere tykkelsen). Blend grøntsagerne og vandet med en stavblender eller i en alm. blender. Hæld tilbage i gryden og tilsæt kokosmælk og det stegte kylling. Hvis saucen er lidt for tyk, så brug lidt af det vand, som du tidligere tog fra. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme, imens risene koges. Kog ris efter pakkens anvisning og server dem til din sundere kylling i karry. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sundere kylling i karry En lækker og nem opskrift på den bedste sundere kylling i karry. Selve sovsen er så god og cremet. Den er lavet på blandt andet grøntsager, hvilket gør den både sund og smagfuld. Så hvis du har lidt svært ved at få grønt i børnene eller selv har svært ved at få nok grønt, så er denne ret helt genial. Det er også den samme sauce vi bruger, når vi laver vores boller i karry eller vores populære chicken katsu. Det er en super børnevenlig sauce, som har en mild smag og som er virkelig cremet og god. Kylling i karry er en populær hverdagsret, hvorfor vi elsker, at vi nu har fået lavet en version med lidt mere grønt i. Det er nem og sund aftensmad, når det er bedst. Man kan også sagtens servere en lækker sommersalat dertil eller hjemmelavet luksus hvidløgsbrød. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Pernille, Mere tyk i det, men sørg for kun lige præcis at dække grøntsagerne med vand. Det er altid nemmere at tilsætte lidt ekstra vand efter, hvis den bliver for tyk. Hvis den derimod bliver for tynd, så er det sværere at gøre den tykkere 🙂 Kh Svar
Så lækker opskrift. Jeg brugte blomkål i stedet for gulerod og kartofler. Det gav en super lækker textur og jeg havde slet ikke brug for at tilføje kokosmælk. Den var helt perfekt uden. Svar