Kylling i svampesauce med rodfrugtmos Kylling i svampesauce med rodfrugtmos Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på kylling i svampesauce med cremet rodfrugtmos til. En rigtig efterårsret, som er lavet med forskellige champignons. Ingrediensliste Kylling i svampesauce 280 g. kyllingebryst 2 fed hvidløg 1 stk. løg 200 g. champignon 1 stk. hønsebouillonterning 2 dl. vand 2,5 dl. madlavningsfløde salt/peber 0,5 bundt persille Rodfrugtsmos 300 g. kartoffel 250 g. gulerod 150 g. knoldselleri 0,8 dl. mælk 2 spsk. smør salt Fremgangsmåde Først skal rodfrugtsmosen forberedes. Skræl kartofler, gulerødder og selleri. Skær dem i små stykker og kom dem i en gryde. Dæk rodfrugterne med vand. Bring gryden i kog og skru herefter ned til middel varme. Lad det simre i ca. 20-25 minutter eller indtil alle grøntsagerne er kogt møre. Rens kylling. Hak løg og hvidløg fint. Skær champignon i skiver. Hak persille fint. Opvarm en pande med fedtstof. Brun kyllingebryst godt af på begge sider og tag dem fra på en tallerken. Steg hvidløg og løg. Tilsæt champignon og steg kort. Tilsæt vand, bouillon, salt og peber. Rør godt rundt og lad det simre kort. Tilsæt nu madlavningsfløde og rør godt rundt. Bring saucen i kog og læg kyllingebryst tilbage i panden. Lad dem stå og simre 5-10 minutter. Vend dem undervejs. Lav i mens rodfrugtsmosen færdig. Hæld vandet fra. Tilsæt mælk, smør og salt. Pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt evt. mere mælk, hvis du gerne vil have den tyndere. Smag til med salt. Server retten med persille på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på kylling i svampesauce med rodfrugtmos I samarbejde med Fiskars får du her opskriften på en omgang kylling i svampesauce med en cremet og lækker rodfrugtmos til. Månedens råvare er i denne måde svampe. Svampe i alle afskygninger, da de kan findes i de danske skove lige nu. Så skal du på svampejagt, så kan vi varmt anbefale at bruge dem til denne nemme efterårsret. Hvis du ikke lige er til sådan en tur i skoven, så kan man selvfølgelig også blot købe nogle forskellige svampe i supermarkedet. I mange butikker kan man også købe sådan en svampemix, hvor man får en masse forskellige. Ellers kan der også blot bruges helt almindelige hvide eller brune champignons. Retten har vi tilberedt i en Fiskars støbejernspande, som er perfekt til retter, der kræver høj varme som denne. Vi ønskede nemlig at brune kyllingen af i smør ved meget høj varme og derefter lade retten simre i panden. Panden har en overlegen non-stick egenskab, da den er lavet med en unik Thermium mineralbehandling, der gør, at panden kan tåle så høje temperaturer og ikke mindst frembringer de gode smage i retterne. LÆS OGSÅ: One pot pasta med laks Kylling og champignon i flødesauce Udover champignon, så er retten også lavet med kylling i en cremet flødesauce. Vi har serveret det med en smagfuld mos til, men du kan også sagtens servere retten med kogte kartofler, ris eller pasta. Det afhænger helt af hvad du bedst kan lide. Selve mosen er lavet på kartofler, gulerødder og selleri. Det giver sådan en grov og lækker rodfrugtmos, som bare passer perfekt til årstiden. Samtidig er det en super nem måde at få en masse forskellige grøntsager ind i hverdagen. Du kan bruge lige præcis de rodfrugter du har lyst til. Eller prøv at tilsætte broccoli eller blomkål til mosen. Det smager også sindsygt lækkert! Kan jeg bruge andet end kylling? Jep, sagtens! Det er faktisk det gode ved den her ret. Du kan nemt udskifte kyllingebryst med mørbradbøffer, hakkebøffer, karbonader eller hvad du ellers tænker kunne være lækkert. Her får du nemlig bare en rigtig god grundopskrift på svampesauce. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.