Julekringle Julekringle Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 1 time og 30 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på julekringle med remonce lavet med marcipan og appelsin. Den bedste julekage, som er perfekt til kaffen. Ingrediensliste Dej 25 g. gær 50 g. smør 1,5 dl. mælk 0,25 tsk. salt 2 spsk. sukker 1 tsk. stødt kardemomme 1 stk. æg 330 g. hvedemel Fyld 75 g. smør 75 g. sukker 100 g. marcipan 1 stk. appelsin Topping 30 g. perlesukker 20 g. mandelflager Fremgangsmåde Smelt smør. Tilsæt mælk. Lad det køle af, så det er lillefingervarmt. Hæld væsken over i din røreskål. Rør gær ud. Tilsæt sukker, kardemomme, salt, æg og hvedemel lidt efter lidt. Sæt dejen til hævning i en stor skål, hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve 1 time. Imens dejen hæver, så laves remonce. Riv skallen af appelsinen på et fint rivejern og pres cirka 3 spsk. saft ud. Rør blødt smør, appelsinskal, appelsinsaft, sukker og marcipan sammen, indtil du har en ensartet masse. Hvis marcipanen er hård, så kan du rive den på et rivejern inden. Stil remonce til side. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen og ud på et bord drysset med mel. Opvarm ovnen til 190 grader varmluft. Rul dejen ud til et langt rektangel på cirka 70×18 cm. Smør remonce i midten og fold begge folder ind over. Form den som en kringe på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg og drys med mandelflager og perlesukker. Lad den efterhæve 20 minutter. Bages i ovnen i 12-15 minutter. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på julekringle Den bedste og lækreste julekringle med remonce lavet med marcipan og appelsin. Det her er én af vores absolut yndlings julekager, hvis det skal være noget med bagværk. Den er så nem at lave og så plejer den altid at falde i god jord hos familie og gæster. Den er perfekt at servere både til eftermiddagskaffen men også hvis du skal holde en lille julebrunch. Kringlen er lavet på en simpel gærdej og så er den fyldt med en lækker omgang remonce. Derudover er den drysset med mandelflager og perlesukker. Og så er den selvfølgelig formet som den fineste julekringle. LÆS OGSÅ: Nutellasnegle Kringle med marcipan og appelsin For at gøre den ekstra julet, så skal der selvfølgelig remonce i, som er lavet på marcipan. Derudover har vi kommet lidt appelsin i for at give den lidt ekstra julesmag. Du kan også sagtens komme rosiner eller hakket chokolade i, hvis du vil gøre den ekstra luksuriøs. Du kan selvfølgelig også udelade appelsinen, hvis du ikke er så meget til det. Hvis du derimod tilsætter lidt mørk chokolade til remoncen eller til fyldet, så får du en lækker choko-orange smag. Det er også sådan en rigtig julesmag, som plejer at falde i god jord hos rigtig mange. Skal den være lidt mere frisk i det, så kan du også erstatte appelsin med citron i stedet. Det giver den lidt mere syrlighed, hvilket også smager godt og som spiller godt sammen med den søde remonce. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Julekrimgle 🎄 Kan man lave din julekrimgle folde den med fyld og fryse den. Tø den op og derefter bage ? Eller skal den bages før jeg fryser den? Mvh HelleRasmussen Svar