Nutellasnegle

Nutellasnegle
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på saftige nutellasnegle fyldt med cremet Nutella. Du får bløde og lækre snegle, som slet ikke bliver tørre.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 100 g. smør
  • 2,5 dl. mælk
  • 50 g. gær
  • 2 stk. æg
  • 90 g. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 600 g. hvedemel
  • Fyld

  • 300 g. nutella
  • Topping

  • 30 g. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør. Tilsæt mælk og lad det blive en smule lunt. Den skal være fingervarm.
  2. Hæld det hele over i en skål. Opløs gæren i blandingen.
  3. Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
  4. Mel tilsættes lidt af gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig. Ælt dejen indtil den er smidig og glat.
  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter dækket til med et fugtigt viskestykke.
  6. Når dejen er færdighævet, så tages dejen ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud til et stort rektangel.
  7. Herefter smøres dejen med nutella.
  8. Dejen rulles stramt sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. Læg sytråden under din pølse 3-4 cm. inde. Tag fat i hver ende af sytråden og træk dem modsat hinanden, så du skærer pølsen over. På den måde holder kanelsneglene formen. Hvis ikke du har sytråd, så kan en skarp kniv også sagtens gøre det.
  9. Placer dem på en bageplade eller bradepande beklædt med bagepapir.
  10. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  12. Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
  13. Bag dem i ca. 10-15 minutter midt i ovnen. Hold øje med dem efter 8-9 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  14. Når de er færdigbagte drysses lidt flormelis over.
Bedøm denne ret

Opskrift på nutellasnegle

Her får du opskriften på lækre og saftige nutellasnegle. De absolut bedste snegle fyldt med masser af cremet Nutella. Er du også en nutellagris? Så er der ingen tvivl om, at de her snegle vil falde i god jord. Vi bagte sådan set de her snegle, fordi vi havde en rest nutella tilbage, som gerne skulle bruges. Og vi elsker bagværk som kanelsnegle og snurrer, så derfor måtte vi selvfølgelig prøve at lave snegle med nutella i. De blev et kæmpe hit! Saftige, lækre og på ingen måde tørre. Og så lige et drys flormelis på toppen, så lignede de en million.

Sneglene kan nydes alle tider af døgnet (hvis du spørger os), men de egner sig især godt som en eftermiddagskage eller på en brunchbuffet som et sødt punktum. De er også rigtig fine dagen efter, men som med det meste bagværk, så er de altså aller bedst på selve dagen.

LÆS OGSÅ: Brownie cookies

Nutellasnegle

Snegle med nutella

De her snegle er med ægte nutella. Vi har altid fået den helt rigtige Nutella, når vi har fået nøddecreme. Der er bare intet som kan måle sig med den. Men du kan selvfølgelig bruge en hvilken som helst nøddecreme til de her snegle. Man kan i større supermarkeder også få sådan nogle lidt gourmet-agtige nøddecremer, som uden tvivl også vil være lækre her i.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar