Karamelmousse

karamelmousse
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på karamelmousse. En let karameldessert serveret i glas med flødeskum og hakket chokolade på toppen.

Ingrediensliste

  • 3 dl. piskefløde
  • 3 stk. husblas
  • 2 tsk. citronsaft
  • 75 g. sukker
  • 3 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 200 g. Dulce de leche
  • 40 g. lys chokolade
  • 0,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
  2. Bland æggeblommer og sukker i en skål og pisk det hvidt og luftigt.
  3. Piske fløde og dulche de leche til en blød skum i en anden skål.
  4. Pres saften ud af citronen og kom det i en lille skål. Varm det i mikroovnen i 20 sekunder.
  5. Vrid husblas for vand og læg det i den varme citronsaft. Rør rundt og lad det opløse.
  6. Vend æggeblandingen i den resterende flødeskum. Kom to spiskeske fyld i skålen med citronsaft og husblas og nedsænk temperaturen under omrøring.
  7. Tilsæt nu hele husblasblandingen i den store skål med moussen. Vend godt rundt.
  8. Fordel i glas og stil dem på køl i mindst 3 timer.
  9. Når moussen har sat sig, skal de pyntes. Pisk piskefløde til flødeskum og kom i en sprøjtepose med tyl. Sprøjt små toppe af fløde.
  10. Hak chokolade og drys det på flødetoppene.
Bedøm denne ret

Opskrift på karamelmousse

Her får du opskriften på en lækker, fløjlsblød karamelmousse med flødeskum og hakket chokolade på toppen. Er du vild med karamel, så er vi sikre på, at den her mousse med karamelsmag vil falde i god jord! Den består af få ingredienser og så har den den dejligste, milde karamelsmag. Til selve karamelsmagen har vi brugt Dulce de leche, som er den her færdige karamel, som du kan købe på dåse. Det er i princippet kondenseret mælk, som er kogt ind til karamel. Nu kan man bare købe den i en færdiglavet udgave også, hvilket er super smart.

Mousser, fromager osv. er geniale desserter, hvis du gerne vil være i god tid og lave dem dagen før. Så har de god tid til at sætte sig på køl og så skal du ikke stresse over desserten på selve dagen. Vi har pyntet dem ret simpelt med flødeskum og hakket chokolade. Er der lækre bær i sæson, så vil vi også anbefale at toppe med det.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på desserter i glas

karamelmousse

Mousse med karamel

Denne mousse er lækker, som den er. Den kan også bruges som fyld i kager, lagkager osv. Den får den helt perfekte konsistens. Ikke for fast og ikke for blød. Præcis som en god mousse skal være. Måske du er lidt skræmt i det der skal husblas i. Men frygt ej! Det er slet ikke så svært at arbejde med husblas. Når man først har lært det, så er det en leg hver gang.

Så skal der en god og nem dessert i glas på bordet i weekenden, så kan vi helt klart anbefale vores opskrift på karamelmousse. Den er så lækker og vil uden tvivl falde i god jord hos dine gæster.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,
      Ja. Dulche de Leche er bare allerede kogt, så det er blevet til karamel. Hvis du køber kondenseret mælk, så skal den koges først i et syltetøjsglas i 2 timer 🙂 Så bliver det også til karamel.
      Kh

  1. Jeg kan sagens opløse husblas i det varme citronsaft men når jeg så tilføjer det andet med et par skeer så klumper og kan ikke bruges… hvad gør jeg forkert? Kan det laves uden husblas og så bare få længere tid i køleskabet?

    1. Hej Charlotte,

      Rør det godt ud. Brug evt. et piskeris der. Det sker der ikke noget ved og man kan hurtigt piske klumperne ud 🙂

      Kh

    1. Hej Simone,

      Vi har lige skrevet 0,5 dl. ekstra på i ingredienslisten til pynt. Så er der ingen tvivl 🙂

      Kh

Skriv en kommentar