Durumrulle med kebab og creme fraiche dressing Durumrulle med kebab og creme fraiche dressing Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 50 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 1 time og 5 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på hjemmelavet durumrulle med kebab, creme fraiche dressing og salat. Durumrullerne er lavet med hjemmelavet durumbrød. Ingrediensliste Hjemmelavet durumbrød 20 g. gær 3 dl. vand 2 spsk. raps -eller solsikkeolie 2 spsk. sukker 1,5 tsk. salt 400 g. hvedemel Hjemmelavet kebab 750 g. lammekølle 2 fed hvidløg 1 spsk. sukker 2 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt koriander 0,5 tsk. stødt kanel 0,5 tsk. cayennepeber 1 tsk. paprika 0,5 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. citronsaft 100 g. græsk yoghurt Salt/peber Fyld 75 g. frisk spinat 2 stk. tomat 0,5 stk. agurk 1 stk. rødløg 100 g. creme fraiche 0,25 bundt frisk persille 1 fed hvidløg Salt Fremgangsmåde Hjemmelavet durumbrød Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt vand, olie, salt og sukker og rør rundt. Tilsæt hvedemel og ælt dejen sammen (den må gerne være lidt klistret). Lad dejen hæve et lunt sted i 40 minutter. Rul dejen ud til store, tynde pandekager. Opvarm en pande med lidt olie på. Læg dem på den varme pande og steg dem 2-3 minutter på hver side på middel til høj varme indtil de får brune bobler. Hjemmelavet kebab Skær lammekøllen i tynde strimler. Bland alle ingredienser til marinaden. Vend kødet i marinaden og lad det 30 minutter eller natten over på køl. Varm en pande op til høj varme. Tilsæt olie. Steg kødet på den varme pande til det har fået en flot stegeskorpe. Fyld Hak hvidløg fint og bland med creme fraiche, frisk persille og smag til med salt og peber. Sæt på køl mens du gør salaten klar. Skyl spinat, skær tomater og agurk i stykker og hak rødløg fint. Fyld durumbrødet med grøntsager, kebab og top af med dressing. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på durumrulle med kebab og creme fraiche dressing Her får du opskriften på hjemmelavet durumrulle med kebab, salat og creme fraiche dressing. Skal du lave noget virkelig snasket og lækkert weekendmad, så vil vi helt klart slå et slag for denne opskrift. Den består nemlig af hjemmelavede arabiske fladbrød, også kaldet durumbrød, som er fyldt med hjemmelavet kebab af lammekød, salat og creme fraiche dressing. Det er præcis, som de durumruller, som man kan købe på det lokale pizzaria. Bare endnu bedre! Brødene bliver virkelig lækre og luftige og kødet bliver marineret i masser af krydderier. Det er så lækker en kombination, som aldrig skuffer. Vi troede ikke det var muligt at lave så lækker en omgang selv, men det er det altså. Så står du og mangler en god ide til noget weekendmad, som måske skal være lidt anderledes end hvad det plejer. Så skal du prøve denne opskrift. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores aftensmadsopskrifter Durum med kebab En durum med kebab er noget af det, som vi oftest bestiller, hvis vi skal have mad fra et pizzeria. Det er bare altid lækkert! Kebab laves ofte på lammekød, men du kan også sagtens lave det ud af oksekød, hvis det er. Lammekød er nemlig lige en tand dyrere end oksekød. Det vigtigste er blot, at du laver den lækre marinade, som giver kødet masser af smag og som sikrer, at kødet ikke bliver tørt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Laura, Ja, det kan du godt 🙂 Vi vil dog varme det med sølvpapir over, når de skal spises efter frost. Kh Svar
De smager fint, men jeg synes, at forholdet mellem mel og væske er lidt skævt. Til 3 dl. skal der markant mere mel i, for at det kun er “lidt klistret.” Jeg måtte ælte ret meget mere mel ind i dejen og skulle stadig have olie på kagerullen og tilsætte mere mel, mens jeg rullede for, at de ikke hang fast. Jeg undrer mig over, at der ikke skal durummel i durum fladbrød? Svar
Hej Mia, Der er altid stor forskel på mel – herunder om man bruger økologisk mel eller ikke. Det er bedst at mærke efter med mel og ikke altid følge de mængder, der står i opskriften, da det kan variere. Ligeledes kan du sagtens erstattet noget af hvedemelet med durummel 🙂 Kh Svar
Jeg har prøvet at lave dem udelukkende med durummel, og dejen var meget nemmere at arbejde med og smagte fantastisk. Så det kan jeg klart anbefale. Svar