Kylling saltimbocca

kylling saltimbocca
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kylling saltimbocca. Vores bud på saltimbocca med kylling, serranoskinke og frisk salvie.

Ingrediensliste

  • 280 g. kyllingebryst
  • 60 g. serranoskinke
  • 5 g. frisk salvie
  • 30 g. hvedemel
  • salt/peber
  • 30 g. smør
  • 1,5 dl. hvidvin

Fremgangsmåde

  1. Rens kyllingebryst.
  2. Del dem på midten, så de bliver halvt så tynde.
  3. Læg et stykke serranoskinke og et salvieblad ovenpå hvert bryst. Sæt det fast med en tandstik.
  4. Bland hvedemel, salt og peber i en lille skål.
  5. Læg hvert kyllingebryst i hvedemelet, så bunden bliver paneret med hvedemel (ikke toppen med skinke og salvie).
  6. Smelt smør på en pande. Steg kyllingebrysterne med skinkesiden nedad først, indtil serranoskinken er blevet sprødt.
  7. Vend dem om og steg dem yderligere.
  8. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind. Tilsæt evt. ekstra salvie i saucen.
  9. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på kylling saltimbocca

Her får du vores opskrift på kylling saltimbocca. Saltimbocca laves nemlig normalt med kalvekød, men her har vi altså lavet den med kylling i stedet for. Det er en lidt mere budgetvenlig version, som sagtens kan laves på en hverdagsaften. Retten består af tynde kyllingefileter, som toppes med serranoskinke og frisk salvie. Derudover laver man en lys sauce på panden, som typisk består af hvidvin og marsala, som er en italiensk vin. Vi laver den dog kun med hvidvin, hvilket også giver et virkelig godt resultat.

Du kan servere denne saltimbocca med kylling med eksempelvis bagte kartofler eller pasta. I forhold til tilbehøret, så er der nemlig frit slag. Du kan også lave en lækker salat til. Det kunne være en lækker tomatsalat med mozzarella.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på italiensk aftensmad

kylling saltimbocca

Hvorfor bruger I ikke marsala vin?

Marsala er en vin fra Sicilien, som dog sagtens kan købes i større supermarkeder her i Danmark. Som sagt, så har vi blot lavet saucen på hvidvin, men originalt så skal den også laves med marsala vinen. Så hvis du kan få fat i det, så erstat halvdelen af hvidvinen med marsala i stedet. Vi synes dog, at det smager rigtig lækkert med hvidvin også.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar