Den du ved nok banankage Den du ved nok banankage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på den du ved nok banankage. En svampet banankage med kokostopping, som er en hurtig og nem bradepandekage. Ingrediensliste Banankage 50 g. smør 2 stk. æg 100 g. sukker 1 tsk. vaniljesukker 2 stk. banan 90 g. hvedemel 1 tsk. bagepulver Kokostopping 150 g. smør 2 spsk. bagekakao 5 spsk. færdiglavet kaffe 280 g. flormelis 75 g. kokosmel 1 tsk. vaniljesukker Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). Smelt smør og sæt til side. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en lys og luftig masse med en elpisker. Mos de modne bananer med en gaffel. Bland forsigtigt hvedemel, bagepulver og most banan i dejen. Herefter vendes det smeltede smør i dejen. Hæld dejen i en form (18×18 cm.) eller rugbrødsform, som er smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Hold øje med den efter 25 minutter. Når du kan stikke en tandstik, strikkepind eller grillspyd (noget tyndt og langt) i kagen og den kommer ud ren, så er kagen færdigbagt. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter. Tag kagen ud af ovnen. Lad kagen afkøle en smule. Nu til glasuren. I en lille gryde smeltes smør. Vej alle de resterende ingredienser op i en skål. Når smørret er smeltet, så tilsættes de resterende ingredienser. Tilsæt evt. lidt ekstra kaffe til du får en ensartet, flydende glasur. Når glasuren er ensartet, så er den færdig. Hæld den over kagen og lad den sætte sig. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på den du ved nok banankage Her har vi simpelthen lavet en den du ved nok banankage. En krydsning mellem den du ved nok kagen og en klassisk banankage og det er altså et match made in heaven! Den her kage er så god. Selve kagen er en svampet og saftig banankage, som så bliver toppet med chokoladedrømmefyldet. Hvis du er til kokos og banan, så vil du elske den her kage. Vi synes det er ret sjovt at eksperimentere med at lave krydsninger mellem velkendte kager. For hvorfor ikke tage to lækre ting og blande dem? Det kan jo næsten kun blive godt! Og det er den her kage et eksempel på. En nem bradepandekage med banan og kokos. Vi vil godt vædde med, at folk spørger hvad det er for en opskrift, hvis du laver den her til næste arrangement. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores bradepandekageopskrifter Bradepandekage med banan og kokos Som sagt, så er det en krydsning mellem chokoladedrømmekagen og banankagen. Det giver derfor en bradepandekage, som både har banan, kokos og chokolade. Skal der endnu mere knald på chokoladen, så kan du også tilsætte hakket mørk chokolade til selve dejen. Vi synes dog slet ikke, at det er nødvendigt. Den får nemlig masser af chokoladesmag fra selve glasuren. Så hvis du trænger til at prøve en ny bradepandekage, så skal du da prøve den her. Vi kender godt selv det der med, at man bager de samme kager igen og igen. Men nogle gange, så må man gerne udvide horisonten en smule og prøve noget nyt og det var præcis hvad vi gjorde med denne her. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Den er simpelthen så god. MUMS! Jeg lavede dobbelt portion af kagedejen, og kun en enkelt portion af topping og det passede perfekt 🙂 Svar