Fastelavnsboller med hindbærskum

fastelavnsboller med hindbærskum
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre og friske fastelavnsboller med hindbærskum og syltetøj. En lækker udgave af fastelavnsboller, som er anderledes end den almindelige.

Ingrediensliste

  • Boller

  • 2 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 45 g. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 400 g. hvedemel
  • Fyld

  • 200 g. frosne hindbær
  • 6 spsk. sukker
  • 5 dl. piskefløde
  • 6 spsk. hindbærmarmelade

Fremgangsmåde

Boller

  1. Lun mælken. Tilsæt gær og opløs gæren her i.
  2. Tilsæt salt, sukker og et sammenpisket æg.
  3. Tilsæt olie.
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret. Hvis den er for flydende, så tilsæt lidt ekstra mel.
  5. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted. Lad den hæve til dobbelt størrelse. Ca. 1 time.
  6. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
  7. Vej bollerne af til 70 g. stykket.
  8. Tril bollerne runde.
  9. Placer bollerne tæt på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Lad dem efterhæve i 30 min.
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  12. Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
  13. Bag bollerne i cirka 13-15 min, alt efter din ovns styrke.
  14. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.

Fyld

Hindbærskum

  1. I en lille gryde bringes frosne bær i kog sammen med sukker ved middel varme. Lad det koge ind til en tyk bærcoulis og tag så gryden af varmen.
  2. Lad det køle helt af. Du kan med fordel stille det i køleskabet eller hælde det over i en skål og sætte det i fryseren 1 time.

Ved samling

  1. Pisk fløde til en fast skum. Vend forsigtigt hindbærcoulis i flødeskummet.
  2. Skær toppen af bollerne.
  3. Put hindbærskum i en sprøjtepose med stjernetyl.
  4. Sprøjt hindbærskum ud på bollerne. Placer 1,5 tsk. hindbærmarmelade ovenpå i midten af skummet. Læg overbollen på.
  5. Drys til sidst med flormelis igennem en trådsi.
  6. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på fastelavnsboller med hindbærskum

Her får du en super nem opskrift på de lækreste fastelavnsboller, som er fyldt med hindbærskum og syltetøj. De er super lækre og nemme at lave! En frisk og anderledes fastelavnsbolle end den klassiske med creme.  Det er for alvor ved at være tid til fastelavnsboller. Vi elsker dem og laver dem i alle mulige afskygninger. Måske du skal prøve vores klassiske fastelavnsboller? Eller måske den svenske udgave, som kaldes semlor.

fastelavnsboller med hindbærskum

Boller med hindbærfløde

Vi elsker den her kombination af den søde bolle og det letsyrlige hindbærskum. Hvis du er sådan en, som ikke bryder dig om, at det bliver alt for sødt, så er denne lige noget for dig. Det er den perfekte balance mellem syrlighed og sødme, hvis du spørger os.

Kan jeg bruge andet end hindbær?
Jep, du kan selvfølgelig sagtens bruge en anden slags bær. Eksempelvis ville det også være lækkert med en blåbærskum.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej mumum
    Kan man lave opskriften dagen inden og samle den og stille den på køl, vil den stadigvæk være god at servere dagen efter ?

    Mvh
    Sidi

    1. Hej Sidi,

      Du kan sagtens bage bollerne dagen inden. Men vi vil anbefale at vente med at komme fyld i til på selve dagen 🙂

      Kh

    1. Hej Maibrit,

      Det kan du sagtens, men du skal bare tage dem ud et par timer før, så de får lov til at tø op og hæve inden de bages 🙂

      Kh

  2. Hej 🙂 hvor lang tid kan bollerne ca. holde sig?
    Og kan jeg lave fyldet i dag og så er det stadig lækkert imorgen? Hvis jeg stiller det i en beholder for sig selv

    1. Hejsa,

      I ca. 2-3 dage, men de er selvfølgelig bedst helt nybagte 🙂
      Og ja, du kan godt lave fyldet i dag.

      Kh

Skriv en kommentar