Forårsruller med kylling Forårsruller med kylling Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 40 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på sprøde, hjemmelavede forårsruller med kylling og grøntsager. Lav nemt hjemmelavede forårsruller med filodej og lækkert fyld. Ingrediensliste 300 g. hakket kyllingefars 1 stk. rødløg 3 fed hvidløg 2 cm. frisk ingefær 2 stk. gulerod 0,25 stk. spidskål 0,5 bundt forårsløg 3 spsk. sojasauce 1 spsk. sukker salt/peber Andet 1 pk. filodej 1 stk. æg 4 dl. raps- eller solsikkeolie Fremgangsmåde Hak løg og hvidløg fint. Riv ingefær på et fint rivejern. Hak de resterende grøntsager i små stykker. Varm en stegepande op. Kom fedtstof på. Steg hakket kylling af på panden, så det får farve over det hele. Krydr med salt/peber. Kom alle grøntsagerne på sammen med sukker og sojasauce og steg det sammen i 10 minutter. Smag til med salt/peber og evt. mere sojasauce. Rul filodejpladerne ud og del dem evt. på midten (man kan få filodej i forskellige størrelser). Slå æg ud i et lille glas og pisk sammen. Find en pensel. Vend et stykke filodej, så en af hjørnerne vender end mod dig selv. Læg derefter en stor spiseskefuld fyld på. Fold hjørnet op over fyldet og rul to gange. Fold siderne ind over og rul derefter videre (ofte er der også en vejledning til hvordan man folder på selve pakken). Pensl det sidste stykke med sammenpisket æg og rul den færdig. Læg den på en tallerken og fortsæt indtil du ikke har mere fyld. Opvarm en pande med rigeligt olie. Når olien er varm nok, så kommes forårsrullerne i olien. Steg forårsrullerne indtil de er gyldne. Fortsæt sådan med dem alle sammen. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på forårsruller med kylling I samarbejde med Fiskars får du her opskriften på sprøde forårsruller med kylling og masser af grøntsager. Det er nemlig slet ikke svært at lave hjemmelavede forårsruller og her viser vi dig hvordan. Vi bruger filodej og så laver vi ellers noget lækkert fyld med hakket kylling, grønt og krydderier. Det er et hyggeligt projekt, som er ideelt at lave sammen med familien eller sammen med nogle venner. Resultatet er de sprødeste forårsruller, som kan dyppes i gode saucer og serveres med en salat eller ris til. Til at fritere dem har vi brugt All Steel panden fra Fiskars. Den er genial, fordi du får en stor stegeflade og kan tilberede mange på samme tid. Desuden har All Steel produkterne en 100% fri for plast og PFAS, keramisk-baseret belægning, som giver gode non-stick egenskaber. Panderne tåler også højere temperaturer end pander med teflon-belægning, så de er helt ideelle til at tilberede de her forårsruller på, da de kræver, at olien når en høj temperatur for at blive sprøde og gyldne. LÆS OGSÅ: Stegt kylling i cremet sauce Hjemmelavede forårsruller med kylling De hjemmelavede forårsruller er så meget bedre end dem, som kan købes færdiglavet på frost. Du kan komme alverdens grønt i, så det er også en god måde at få brugt de triste rester i grøntsagsskuffen. Her har vi brugt gulerødder, spidskål, løg og peberfrugt, men du kan også bruge squash, aubergine, bønner, ærter og majs. Det er slet ikke så svært eller indviklet at lave forårsruller selv. Det er sådan et hyggeligt lille projekt. Vi synes i hvert fald, at det er hyggeligt at folde dem og det er sådan noget madlavning, hvor man nemt kan være flere om det. Så vi håber, at du vil prøve sådan en omgang forårsruller af! Vi lover, at du ikke bliver skuffet. Hvad kan man servere til forårsruller? Til selve rullerne ville vi servere sojasauce og evt. noget sweet chilisauce. Som tilbehør derudover kunne man servere en nudelsalat, en nudelret eller kogte ris. Det ville også være godt med sådan en asiatisk-inspireret salat til. Kan man fryse dem ned? Ja, vi har forsøgt at fryse dem og så har vi varmet dem op i en airfryer. Det blev mega godt og de blev sprøde ved opvarmningen også. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Hej, Vi har brugt noget dej, som vi delte, fordi stykkerne var meget store. Det var fra Lidl. Men man kan i større supermarkeder som Føtex, Bilka osv. ofte købe forårsrullepapir på frost, som har den perfekte størrelse 🙂 Kh Svar
Hej, Forårsløg plejer at komme i sådan et standard bundt, så det er et halvt bundt. Det er ca. 4 stængler. Det er 1/4 del af et spidskål. Det er ca. 250 g. 🙂 Kh Svar