Vegetarisk shepherds pie Vegetarisk shepherds pie Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Lækker og nem opskrift på vegetarisk shepherds pie. Den er lavet uden kød og er i stedet lavet med linser, gulerødder og kartofler. Ingrediensliste 1 stk. løg 3 fed hvidløg 100 g. gulerod 100 g. champignon 50 g. frosne ærter 70 g. tomatpure 2 tsk. tørret timian 2 tsk. paprika 400 g. grønne linser på dåse 2,5 dl. vand 1 stk. grøntsagsbouillonterning 1 spsk. majsstivelse salt/peber Til toppen 600 g. kartoffel 1 dl. plantemælk 2 spsk. vegansk smør salt/peber Fremgangsmåde Til låget Skræl kartofler og placer dem i en gryde. Hæld vand over, så det dækker kartoflerne. Tilsæt salt til vandet. Kog kartoflerne indtil de er møre. Tag dem af blusset og hæld vandet fra. Mos kartoflerne sammen med plantemælk (havremælk, mandelmælk, rismælk) og plantesmør (vi bruger Smørbar fra Naturli). Smag til sidst til med salt og peber. Fyld Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder og rens champignon. Skær i små tern. En pande eller gryde varmes op med lidt olie. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et par minutter. Tilsæt herefter gulerødder og champignon. Vend det godt rundt. Tilsæt tomatpure, timian og paprika. Dræn også de grønne linser fra dåse (du skal bruge 230 g. drænet vægt), skyl dem grundigt og tilsæt dem. Tilsæt grøntsagsbouillonterning og vand. Rør majsstivelse ud i 2 spsk. vand. Tilsæt majsstivelsen til panden. Rør det hele godt rundt, så det hele begynder at tykne. Lad det simre. Til sidst tilsættes frosne ærter. Det hele smages til med salt/peber. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad (26 x 16 cm) med olie. Fordel linseblandingen udover bunden. Fordel herefter kartoffelmosen udover. Pensl med lidt olie på toppen. Sæt fadet i midten af ovnen og lad det bage 20 minutter eller indtil den er gylden på toppen. Tag fadet ud og lad det køle lidt af inden det serveres. Server evt. med lidt frisk persille på toppen og rødbeder til. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på vegetarisk shepherds pie En lækker og nem opskrift på en vegetarisk, smagfuld og virkelig god shepherds pie lavet uden kød. Den er lavet med linser, gulerødder, ærter og løg og så smager den forrygende. Den er selvfølgelig toppet med et lag kartoffelmos på toppen og så har hele fadet fået en tur i ovnen. Det er hurtigt blevet en af vores yndlings vegetariske opskrifter. Vi prøver nemlig at indføre flere kødfrie dage. Det er billigt, godt for miljøet og så smager det skønt. Og sådan en omgang vegetarisk shepherds pie her skal man altså ikke undervurdere. Selvom den er lavet uden kød, så er det virkelig stadig en super lækker og mættende ret. LÆS OGSÅ: Vegetarisk bolognese Hvad kan man servere til? Hvis du gerne vil servere en lille salat eller noget grønt til, så kan vi anbefale en simpel tomatsalat til. Sådan en går man aldrig galt i byen med. Ellers ville det også være lækkert med lidt små grøntsagsstænger til, så man får noget frisk til den lidt tunge ret. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Freja, Det kan du umiddelbart godt. Røde linser er dog knap så “faste”, som grønne linser og de koger mere ud. Smagsmæssigt gør det ikke noget 🙂 Kh Svar
Smagte helt fantastisk! Vi lavede retten her i aften og er helt forspiste! Helt sikkert en opskrift vi skal lave igen 😀 Svar
Hej! Kan fyldet laves dagen før, og skal det i så fald varmes op igen inden man samler retten og sætter i ovn? Svar