Æbleroulade Æbleroulade Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på æbleroulade. En gammeldags roulade med æblekompot og flødeskum, som næsten smager af gammeldags æblekage. Ingrediensliste Bund 3 æg 1 tsk. vaniljesukker 130 g. sukker 130 g. hvedemel 2 spsk. kartoffelmel 1 tsk. bagepulver Fyld 3 stk. æble 2 spsk. sukker 1 tsk. vaniljesukker 0,5 dl. vand 2 dl. piskefløde 60 g. makroner Pynt 1 dl. piskefløde 100 g. bær Fremgangsmåde Skræl æbler og hak i små tern. Kom æbler, sukker, vand og vaniljesukker i en gryde og bring det i kog ved lav/medium varme med låg. Rør godt rundt løbende. Lad det simre i ca. 10 minutter eller til æblerne er bløde. Tag gryden af varmen og mos det sammen med en gaffel. Sæt til side. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Æg, vaniljesukker og sukker piskes til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver vejes af. Sigt de tørre ingredienser igennem en fin trådsi over i den våde blanding. Vend det hele godt sammen, så der ingen klumper er. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm. Bunden bages i den forvarmet ovn i ca. 8-10 min. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker. Når bunden er bagt færdigt, så tages den ud af ovnen og vendes ud på bagepapiret med sukker på. Læg et fugtigt viskestykke over bunden og lad den køle af. Når den er kølet af, så fjernes viskestykket og bagepapiret. Bunden smøres først med æblekompotten og herefter fordeles flødeskum ovenpå. Til sidst fordeles knuste makroner. Rul nu stramt rouladen. Skær evt. enderne af og anret den på et fad. Pynt evt. rouladen med flødeskum, friske bær eller hvad der ellers lyster. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på æbleroulade Her får du den absolut bedste opskrift på æbleroulade, som smager af en kombination af roulade og gammeldags æblekage. Den er lavet med vaniljebund og er fyldt med æblekompot, knuste makroner og flødeskum. En anderledes, men virkelig lækker roulade! Vi laver den ofte her i efteråret eller i sensommeren, når de danske æbler begynder at dukke op i butikkerne. Der er nemlig intet som kompot af danske, søde æbler. Hvis du er mere til en klassisk æblekage, så kan du dog også finde vores opskrift på gammeldags æblekage lige her. Der er ingen tvivl om, at den her kage især vil falde i god jord hos det ældre publikum. Prøv at servere den for dine bedsteforældre eller forældre. Vi oplever i hvert fald, at de synes det er ret skægt med den her kombination af roulade med æblekage. LÆS OGSÅ: Appelsinroulade Roulade med æble En roulade med æble er nok heller ikke lige det fyld du først tænker på, hvis du skal til at bage en roulade. Men hvis du gerne vil prøve noget anderledes og nyt, så kan vi virkelig varmt anbefalde den! Den har en mild smag og så passer vaniljebunden bare helt perfekt sammen med æble, makroner og fløde. Det er den perfekte efterårskage, hvis du spørger os. Det gode ved roulader er samtidig også, at de er så nemme og hurtige at lave. Bunden skal ikke bages mere end 10 minutter, så hvis du er én med dårlig tålmodighed, så er denne lige noget for dig. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej, Det har vi desværre ikke erfaring med. Umiddelbart vil vi sige nej pga. flødeskummet i midten. Hvis du udelader det, så kan du godt 🙂 Kh Svar
Skal den rulles på den korte eller lange led? Altså ender den ud med at være 30 cm. Lang og man derved får stykker der er 5 cm eller ender den ud med at være 40 cm. Så man får 6 stykker der er 6,6 cm? Svar
Hejsa. Har du prøvet at lave den med pære i stedet for ? Tror du ikke det ville smage godt ?? Tak for nogen gode opskrifter / bøger du laver. Bh Dorthe Svar