Lækre hverdagsopskrifter

Æbleroulade

Æbleroulade
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på æbleroulade. En gammeldags roulade med æblekompot og flødeskum, som næsten smager af gammeldags æblekage.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 3 æg
  • 130 g. sukker
  • 130 g. hvedemel
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Fyld

  • 3 stk. æble
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 dl. vand
  • 2 dl. piskefløde
  • 60 g. makroner
  • Pynt

  • 1 dl. piskefløde
  • 100 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Skræl æbler og hak i små tern.
  2. Kom æbler, sukker, vand og vaniljesukker i en gryde og bring det i kog ved lav/medium varme med låg.
  3. Rør godt rundt løbende. Lad det simre i ca. 10 minutter eller til æblerne er bløde. Tag gryden af varmen og mos det sammen med en gaffel. Sæt til side.
  4. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  5. Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps. Det tager ca. 3-4 minutter med en elpisker.
  6. I den piskede æggesnaps tilsættes hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker og der piskes videre.
  7. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm.
  8. Bunden bages ved 225 grader varmluft i 6-10 min., alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med bunden, da det hurtigt kan gå stærkt.
  9. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker.
  10. Derefter piskes fløden til fyldet. Den skal piskes til en blød flødeskum.
  11. Når bunden er bagt færdigt, så vendes den ud på det sukkerdrysset bagepapir. En fordel kan være at lægge et fugtigt viskestykke over efter du har vendt bunden over. Så bliver bunden nemlig nemmere at rulle senere.
  12. Lad bunden afkøle en smule.
  13. Bunden smøres først med æblekompotten og herefter fordeles flødeskum ovenpå. Til sidst fordeles knuste makroner. Rul nu stramt rouladen.
  14. Skær evt. enderne af og anret den på et fad.
  15. Pynt evt. rouladen med pisket flødeskum og friske bær eller hvad der ellers lyster.

Bedøm denne ret

Opskrift på æbleroulade

Her får du den absolut bedste opskrift på æbleroulade, som smager af en kombination af roulade og gammeldags æblekage. Den er lavet med vaniljebund og er fyldt med æblekompot, knuste makroner og flødeskum. En anderledes, men virkelig lækker roulade! Vi laver den ofte her i efteråret eller i sensommeren, når de danske æbler begynder at dukke op i butikkerne. Der er nemlig intet som kompot af danske, søde æbler. Hvis du er mere til en klassisk æblekage, så kan du dog også finde vores opskrift på gammeldags æblekage lige her.

Der er ingen tvivl om, at den her kage især vil falde i god jord hos det ældre publikum. Prøv at servere den for dine bedsteforældre eller forældre. Vi oplever i hvert fald, at de synes det er ret skægt med den her kombination af roulade med æblekage.

LÆS OGSÅ: Appelsinroulade

Æbleroulade

Roulade med æble

En roulade med æble er nok heller ikke lige det fyld du først tænker på, hvis du skal til at bage en roulade. Men hvis du gerne vil prøve noget anderledes og nyt, så kan vi virkelig varmt anbefalde den! Den har en mild smag og så passer vaniljebunden bare helt perfekt sammen med æble, makroner og fløde. Det er den perfekte efterårskage, hvis du spørger os.

Det gode ved roulader er samtidig også, at de er så nemme og hurtige at lave. Bunden skal ikke bages mere end 10 minutter, så hvis du er én med dårlig tålmodighed, så er denne lige noget for dig.

Æbleroulade

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag