Lækre hverdagsopskrifter

Appelsinroulade

Appelsinroulade
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på appelsinroulade med appelsinmarmelade og fløde. En nem roulade lavet med kartoffelmel, så den er svampet.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 3 stk. æg
  • 130 g. sukker
  • 130 g. hvedemel
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Appelsinskum

  • 300 g. appelsinmarmelade
  • 2 dl. piskefløde
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. flormelis
  • Andet

  • 50 g. hvid chokolade
  • 1 dl. piskefløde
  • 50 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  2. Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps. Det tager ca. 3-4 minutter med en elpisker.
  3. I den piskede æggesnaps tilsættes hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker og der piskes videre.
  4. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm.
  5. Bunden bages ved 225 grader varmluft i 6-10 min., alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med bunden, da det hurtigt kan gå stærkt.
  6. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker.
  7. Derefter piskes fløden til dit appelsinskum. Vend appelsinmarmelade, flormelis og vaniljesukker i.
  8. Hak hvid chokolade groft.
  9. Når bunden er bagt færdigt, så vendes den ud på det sukkerdrysset bagepapir. En fordel kan være at lægge et fugtigt viskestykke over efter du har vendt bunden over. Så bliver bunden nemlig nemmere at rulle senere.
  10. Lad bunden afkøle en smule.
  11. Bunden smøres med appelsinskum og ovenpå drysses der med grofthakket chokolade. Rul nu stramt rouladen.
  12. Skær evt. enderne af og anret den på et fad.
  13. Når kagen er kold, pyntes den eventuelt med pisket flødeskum, appelsinskiver, friske bær eller hvad der ellers lyster.

Bedøm denne ret

Opskrift på appelsinroulade

En nem, gammeldags appelsinroulade med appelsinmarmelade og flødeskum. Det er nok ikke den klassiske roulade, men det smager simpelthen så lækkert med appelsinmarmeladen. Det giver sådan en frisk smag og komplimenterer den milde bund og fløden rigtig godt. Roulade er den perfekte kage, hvis du har travlt og gerne vil lave noget hurtigt hjemmebag. Bunden skal nemlig kun bage 10 minutter, så det er altså rigtig hurtigt at bage sådan en. Vi har fyldt den med appelsinmarmelade og flødeskum, men du kan også sagtens bruge en anden slags marmelade, hvis du er mere til det.

Roulader kan du servere til eftermiddagskaffen, aftenskaffen eller som en nem dessert. Det er i hvert fald de færreste, som ikke kan lide roulade. Derfor er det også altid en sikker vinder, hvis vi får gæster til kaffen.

LÆS OGSÅ: Jordbærroulade

Appelsinroulade

Roulade med kartoffelmel

Vi bruger lidt kartoffelmel i selve dejen. Det gør, at dejen bliver ekstra svampet og gør også, at den er nemmere at rulle, da den bliver knap så ‘stiv’ i det. Du kan dog godt erstatte kartoffelmel med almindelig hvedemel, men hvis du har mulighed for at tilføje det, så vil vi helt klart anbefale det.

Et andet tip når du skal rulle rouladen er, at lægge et fugtigt viskestykke over bunden, når den kommer ud af ovnen. På den måde holder man bunden fugtig og den er derfor nemmere at rulle, når du har kommet fyldet i. Vi har i hvert fald aldrig problemer med ikke at kunne rulle rouladen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag