Æggekage med spinat

Æggekage med spinat
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på æggekage med spinat i ovn. Server med ristet rugbrød og syltede rødløg. Nem og sund frokost eller aftensmad.

Ingrediensliste

  • 1 stk. løg
  • 100 g. frisk spinat
  • 4 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • salt/peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • Tilbehør

  • 2 skiver rugbrød
  • 40 g. syltede rødløg
  • Læg i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Hak løg fint.
  3. Varm en pande op med lidt fedtstof.
  4. Kom løg på. Lad dem sautere til de bliver bløde. Tilføj så skyllet, frisk spinat. Lad spinaten falde helt ned. Tag så panden af blusset.
  5. Find et ildfast fad frem. Spray med olie eller smør det med lidt smør.
  6. Pisk æg sammen med mælk, salt og peber. Kom løg og spinat i.
  7. Fordel hele blandingen i det ildfaste fad.
  8. Sæt fadet i ovnen og bag det i ca. 20-25 minutter i den forvarmede ovn. Æggemassen skal være fast.
  9. Tag ud af ovnen.
  10. Server med ristet rugbrød og syltede rødløg.
Bedøm denne ret

Opskrift på æggekage med spinat

En nem og hurtig æggekage med spinat, som er bagt i ovn. Sådan en bagt æggekage er nem og sund frokost eller aftensmad. Vi serverer den med ristet rugbrød til og lidt syltede rødløg. Det smager skønt, er nemt og mætter godt. Her har vi lavet en bagt æggekage med spinat og løg. Men i princippet kan du jo komme alle de slags grøntsager i, som du godt kan lide. Det kunne være peberfrugt, revet squash, cherrytomater osv. Men den her kombination med spinat og løg er bare nem og simpel. Det er samtidig en nem måde at få mere grønt ind.

Vi kan sagtens finde på at få æggekage til aftensmad. De dage, hvor overskuddet er lavt og man stadig gerne vil have noget sundt, så er det altså en god løsning. Server med lidt gnavegrønt ved siden af og så har du hurtigt en omgang aftensmad med masser af grøntsager.

LÆS OGSÅ: Se flere ideer og opskrifter på sund frokost her

Æggekage med spinat

Bagt æg med spinat

Det er desuden så smart at lave bagt æggekage med spinat. I stedet for at skulle lave det på pande, så passer det sig selv i ovnen. Du får stadig en luftig og lækker æggekage. Men du undgår også at skulle holde øje med den på panden. Så det er altså bare en nem måde at lave æggekage i ovn på. Vi pisker æggene med mælk, men det kunne også sagtens være creme fraiche eller hytteost for mere protein. Man kan også tilføjet lidt revet ost til æggemassen. Det kunne være parmesan, mozzarella, cheddar eller en god vesterhavsost.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar