Ananas mojito

Ananas mojito
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

3 minutter

Tilberedelsestid

2 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en forfriskende ananas mojito. En lækker drink lavet med lys rom, ananas sodavand og frisk mynte.

Ingrediensliste

 • 4 cl. lys rom
 • 0,5 bundt frisk mynte
 • 0,5 stk. økologisk lime
 • 1 tsk. rørsukker
 • 2 dl. ananas sodavand
 • 6 stk. isterninger

Fremgangsmåde

 1. Kom et par stængler mynte, sukker og saft fra lime i et glas.
 2. Brug en muddler (støder) til at støde det hele godt sammen.
 3. Tilsæt rom og rør det godt rundt.
 4. Knus isterninger. Dette gøres nemt ved at komme almindelige isterninger i en pose og så hamres der med en kødhammer eller kagerulle. Alternativt kan du også købe knust is.
 5. Fyld til sidst knust is og ananas sodavand i.
 6. Pynt med mere frisk mynte og evt. et stykke ananas.
Bedøm denne ret

Opskrift på ananas mojito

Mojito er en god klassisk drink, som kan laves i mange forskellige udgaver. Denne nemme mojito er med ananas og smager skønt. Det bedste af det hele er, at du ikke engang behøver vildt mange ingredienser. For at få den gode smag af ananas har vi skiftet danskvandet ud med ananas sodavand. Dette giver en god sødme, er billigt og farver drinken i en flot gul farve.

Opskriften starter ud som en klassisk mojito, hvor rørsukker, lime og mynte stødes godt sammen, inden der kommer knust is og sodavand i. Har du ikke en muddler/støder til at støde blandingen sammen med, så kan du sagtens bruge et andet bredt køkkenredskab med flad bund, det kan for eksempel være en grydeske. Skal din ananas mojito være pyntet, så kan en stang mynte og en skive frisk ananas pynte drinken flot af.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores drinksopskrifter

Ananas mojito

Drink med rom og ananas

Du kan nemt bruge almindelige isterninger i din mojito. Dog anbefaler vi, at de er knuste, da det gør det lettere at røre rundt og få smagen godt fordelt. Har du ikke knust is derhjemme, så kan du nemt tage nogle af dine isterninger og komme dem i en frysepose og bruge en kagerulle eller kødhammer til at knuse isen med.

Her får du altså en virkelig lækker drink med god smag fra både rom og ananas. Det er sådan en drink, som får lidt tropiske vibes. Den er formidabel til foråret eller som en sommerdrink. Den ville uden tvivl også gå godt til årets påskefrokost, hvis du mangler drinks ideer til denne.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar