Arme riddere

Arme riddere
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på arme riddere, som er vendt i en blanding af mælk og æg. Top med sirup, friske bær og nyd til morgenmad.

Ingrediensliste

 • 8 skiver franskbrød
 • 2 stk. æg
 • 1 dl. mælk
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 spsk. sukker
 • 0,5 tsk. stødt kanel
 • 30 g. smør
 • 100 g. bær
 • 50 g. lys sirup

Fremgangsmåde

 1. Pisk æg, mælk, vaniljesukker, sukker og kanel sammen i en dyb skål.
 2. Smelt smør på en pande.
 3. Vend brødskiverne i den våde blanding.
 4. Kom brødskiverne på panden og lad dem stege i 3-4 minutter på hver side eller indtil brødet er gyldent.
 5. Server de arme riddere med sirup og bær eller blot som de er.
Bedøm denne ret

Opskrift på arme riddere

Arme riddere er brød dyppet i mælk og æg. Det er én af de bedste måder at bruge daggammelt brød og dermed undgå madspild. Det kan spises som morgenmad, som eftermiddagssnack eller endda som dessert, hvis det er.

Det er brød, som vendes i en blanding af mælk og æg. Herefter steges det på en pande i smør og så kan det toppes med sirup, frisk frugt, nutella eller hvad du ellers har lyst til. Vi kan anbefale nogle friske bær og hjemmelavet vaniljesirup. Det smager bare helt fantastisk og er den perfekte start på dagen, når du har lidt ekstra tid.

LÆS OGSÅ: Bananpandekager

Arme riddere

French toast opskrift

French toast, som arme riddere, også så fint kaldes er så nemt at lave. Det er som sagt en super måde at undgå madspild på, da man gerne skal bruge noget brød, som er et par dage gammelt. Du kan bruge alt slags brød. Det kan være toastbrød, franskbrød, surdejsbrød eller hvad du ellers har liggende. Vi er helt pjattet med surdejsbrød fra vores lokale surdejsbager herhjemme, så vi laver det ofte ud af det. Det smager simpelthen bare så lækkert!

Topping til arme riddere

Vi ville toppe vores French toast med sirup og frisk frugt. Især friske bær som jordbær, hindbær og blåbær smager skønt dertil. De giver det perfekte modspil til den fede smag. Ellers er det altså også bare lækkert med en omgang nutella eller nøddecreme til. Hvis du endnu ikke har prøvet det, så er du nødt til at prøve sådan en omgang her.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar