Asiatiske madpandekager

Asiatiske madpandekager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nemme, asiatiske madpandekager med oksekød og masser af grøntsager. Det er nem aftensmad, hvor man kan bruge præcis de grøntsager man har.

Ingrediensliste

  • Madpandekager (ca. 8 pandekager)

  • 3 stk. æg
  • 3 dl. mælk
  • 0,5 tsk. salt
  • 80 g. hvedemel
  • 50 g. grahamsmel
  • 50 g. smør
  • Marineret kød

  • 500 g. hakket oksekød
  • 3 spsk. sojasauce
  • 3 spsk. chilisauce
  • 3 spsk. brun farin
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm. frisk ingefær
  • Andet fyld

  • 0,5 stk. spidskål
  • 300 g. gulerod
  • 1 stk. agurk
  • 100 g. bønnespirer
  • 1 bundt frisk koriander
  • 8 spsk. chilimayo

Fremgangsmåde

Madpandekager

  1. Pisk alle ingredienserne undtagen smør sammen med en elpisker.
  2. Varm panden op til mellem-høj varme.
  3. Smelt lidt smør på panden (eller udelad det hvis det er en god non-stick pande som All Steel panden fra Fiskars).
  4. Fordel lige under 1 dl. pandekagedej på panden. Drej panden godt rundt, så dejen bliver fordelt over det hele. Lad pandekagen stege ca. 1 minut.
  5. Vend den, når pandekagen er gylden.
  6. Sådan fortsætter du med resten af dejen.
  7. Opbevar de færdige pandekager på en tallerken dækket til med staniol, imens du laver de resterende pandekager.
  8. Når du er færdig, så gemmes panden til kødfyldet.

Fyld

  1. Pres hvidløg i en hvidløgspresser og riv ingefær fint.
  2. Rør alle ingredienserne sammen til marinaden til kødfyldet.
  3. Varm panden op (den du brugte til pandekager) til høj varme.
  4. Kom evt. lidt fedtstof på. Kom kødet på panden. Vend det godt rundt og lad det få farve over det hele.
  5. Tilsæt marinaden. Lad det stege godt af, så kødet nærmest karamelliserer i marinaden.
  6. Tag panden fra med kødfyldet, når det er færdigstegt.
  7. Snit spidskål fint.
  8. Skræl gulerødder. Skær agurk og gulerødder i tynde strimler.
  9. Anret alle grøntsagerne på et fad, så man selv kan bygge sin pandekage.
  10. Anret kødfyld, pandekager, grøntsager og chilimayo, så man selv kan bygge sin pandekage (hvis man ikke er så meget til chilimayo, så kan almindelig mayonnaise også bruges).
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars

Opskrift på asiatiske madpandekager

I samarbejde med Fiskars får du her opskriften på de lækreste asiatiske madpandekager med oksekød og masser af grønt! Pandekagerne er lavet på den geniale All-steel pande fra Fiskars, som vi er så glade for. Fiskars har lavet en relancering af deres All Steel serie. Hele serien er lavet af 90% genanvendt stål og er 100% genanvendelig. Produkterne har en speciel keramisk belægning, som er 100% plastfri. Det er samtidig en vanvittig god non-stick belægning! Og en god non-stick belægning er et kæmpe must for os, når vi laver mad. Især når vi laver madpandekager eller almindelige pandekager for den sags skyld. Det gør det så meget nemmere, at maden ikke sætter sig fast på panden.

LÆS OGSÅ: Pasta med bacon, svampe og parmesan

asiatiske madpandekager

Madpandekager med oksekød

De her asiatiske madpandekager er lavet med et twist i forhold til almindelige madpandekager med oksekød. Vi har marineret kødet i en smagfuld asiatisk-inspireret marinade med sojasauce, chilisauce og frisk ingefær. Det giver så meget smag til kødet og smager helt fantastisk i de her pandekager. Udover det, så har vi også proppet dem med en masse grønt, så det er også en genial måde at få mere grønt ind i hverdagen på.

Nu har vi her brugt nogle udvalgte grøntsager, men de kan jo fyldes med lige præcis det du har! Nu vi også går lysere tider i møde, så kommer der også flere grøntsager i sæson, som kan bruges.

Asiatiske madpandekager

God pande til pandekager

Hvis vi skal anbefale en god all-around pande, som er god til pandekager, men som også er god til alt andet. Så er det altså denne All Steel pande fra Fiskars, som vi kan anbefale! Man kan også se på kødet på panden, at det på ingen måde er brændt fast. Det er en vanvittig god non-stick belægning, som er god til alle hverdagens måltider. Men netop det her med, at den er god til pandekager er vi nødt til at fremhæve. Vi bliver så ofte spurgt om vi kan anbefale en god pandekagepande. Og vi kan altså varmt anbefale den her fra All Steel serien, men ellers er deres pander fra Norden Steel serien også gode. Fælles for dem er, at de har en belægning, som giver den vildeste non-stick funktion.

Asiatiske madpandekager

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Tags anvendt i denne opskrift

AsiatiskEfterårForårSommerVinter

Kommentarer

Skriv en kommentar