Bagt gulerodssuppe med croutoner Bagt gulerodssuppe med croutoner Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en bagt gulerodssuppe med croutoner, persille og creme fraiche. En sund og mættende grøntsagssuppe. Ingrediensliste Bagt gulerodssuppe 1 kg. gulerod 200 g. kartoffel 2 stk. løg 1 stk. porre 1 knold hvidløg 0,5 dl. olivenolie 2 spsk. smør 2 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt koriander 2 tsk. stødt ingefær 1 tsk. chiliflager 7 dl. vand 1 stk. hønsebouillonterning 100 g. naturel flødeost 1 spsk. citronsaft salt/peber Brødcroutoner 0,5 stk. ciabatta 2 spsk. olivenolie salt Andet 4 spsk. creme fraiche 0,5 bundt frisk persille Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl gulerødder og kartofler. Skær i tern og kom på en bageplade med bagepapir. Rens porrer og løg. Skær i både og kom på bradepanden. Tag en knold hvidløg (ikke pil fedene ud) og skær toppen af. Kom lidt olie på og vend det så med toppen nedad på bagepladen. Vend alle grøntsagerne med olie, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter eller til de er møre. Imens grøntsagerne bager, så gør du croutoner klar. Skær brød i tern og vend med olie og salt. Placer på en bradepande med bagepapir. Kom dem ind i ovnen og giv dem cirka 5-10 minutter. Vend dem undervejs, så de får farve og bliver godt sprøde over det hele. Tag dem herefter ud og lad dem køle af. En gryde varmes op med lidt smør. Kom så alle krydderierne i og lad dem svitse godt af, så alle smagene kan blive frigivet. Tilsæt så vand og smuldret bouillonterning. Lad det stå og simre ved lav varme, indtil grøntsagerne er klar. Når grøntsagerne er klar, så tages de ud af ovnen. Kom dem enten op i gryden til bouillonvandet og blend det med en stavblender. Den bagte hvidløgsknold presses, så man får hvidløgsfedene ud. Du kan alternativt også komme bouillonvand og grøntsager op i en blender og blende det sammen der. Hvis den er lidt for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand. Tilsæt naturel flødeost og smag til med citronsaft, salt og peber. Varm suppen godt igennem og server den med brødcroutoner, finthakket persille og creme fraiche. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars kokkekniv Køb her Bosch stavblender Køb her Fiskars gryde Køb her Vitamix blender Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på bagt gulerodssuppe med croutoner En lækker omgang bagt gulerodssuppe med croutoner, creme fraiche og persille at varme sig på her i de køligere måneder. Vi havde lige et kilo gulerødder, som trængte til at blive brugt og hvilken måde at bruge dem på. De blev nemlig tryllet om til den lækreste efterårssuppe med bagte gulerødder, porrer og løg med hjemmelavede croutoner til. Sådan en omgang suppe eller bagt suppe er bare genial at lave, hvis grøntsagsskuffen bugner af lidt triste grøntsager. Selvom grøntsagerne måske er blevet lidt slatne, så kan de altså nemt få nyt liv i en suppe som den her. Vi er desuden blevet så vilde med bagte supper. Altså supper, hvor man eksempelvis bager gulerødderne som her. Det kunne også være en bagt tomatsuppe. Det giver grøntsagerne noget ekstra dybde i smagen, som også gør, at suppen får mere kraft og smag. Så behøves man ikke det helt vilde topping og derfor er den her blot toppet med croutoner, creme fraiche og persille. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på supper her Gulerodssuppe med bagte gulerødder Vi har allerede én opskrift på gulerodssuppe, men her er gulerødderne ikke bagte. Desuden har vi også brugt kokosmælk i den opskrift, så har du lyst til at prøve en anden gulerodssuppe, så kan vi også anbefale den. Men den her gulerodssuppe er altså med bagte gulerødder. Og selvom det måske lyder besværligt at skulle bage dem, så er det ligeså let som hvis man kom dem direkte i. De skal bare på en bageplade og vendes i lidt olie, salt og peber. Herefter passer de sig selv i ovnen. I mellemtiden gøres bouillon og croutoner klar, så man udnytter tiden bedst muligt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.