Bagt spidskål i ovn med ost

Bagt spidskål i ovn med ost
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en nem omgang bagt spidskål i ovn med ost og smør. Spidskål i ovn er det nemmeste tilbehør, som kun kræver få ingredienser.

Ingrediensliste

  • 1 stk. spidskål
  • 3 spsk. smør
  • salt/peber
  • 30 g. parmesan

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Pil de yderste blade af spidskålet. Del det herefter i kvarte.
  3. Placer i et ovnfast fad.
  4. Smelt smør i en gryde eller i mikroovnen.
  5. Pensl spidskål med smør.
  6. Riv parmesan fint udover.
  7. Drys med salt/peber.
  8. Bag spidskålene i ovnen i ca. 15-20 minutter.
  9. Tag dem herefter ud. Drys evt. lidt ekstra parmesan over inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på bagt spidskål i ovn med ost

Her får du opskriften på bagt spidskål i ovn med ost og smør, som giver den lækreste omgang spidskål. Spidskålen skæres ud i kvarte og kommes i et fad. Herefter pensles de med smeltet smør og drysses godt med fintrevet parmesan og salt/peber. En simpel, men virkelig smagfuld kombination, som er det perfekte, nemme tilbehør til aftensmaden.

Hvis vi ikke ved hvad vi skal lave af tilbehør, så ender det ofte i sådan en omgang her. Især om sommeren, hvor spidskål også er i sæson. Så kan man finde de fineste spidskålshoveder i supermarkederne og det skal selvfølgelig udnyttes. Måske du selv har dyrket dem i køkkenhaven, så er det også oplagt at bruge dem til det her. Det er i hvert fald den dejligste omgang bagte spidskål i ovn, som altid falder i god jord hos gæster.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med spidskål her

Bagt spidskål i ovn med ost

Spidskål i ovn

At lave spidskål i ovn er nok én af de nemmeste måder at lave tilbehør med spidskål på. Spidskålen passer sig selv og kvitterer derimod med at blive mør og lækker. Vi kan godt lide, at den bagte spidskål stadig har lidt bid, så bliver det bedst. Men det er noget af det lækreste og nemmeste tilbehør med spidskål, som man kan lave, hvis du spørger os. Du kan også grille spidskålen i stedet for at bage den i ovnen. Det giver altså også den dejligste smag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar