Bagte tomater med hvidløgscrunch

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på bagte tomater med hvidløgscrunch. Det perfekte sommertilbehør til aftensmad eller grillmad. Du kan også lave dem på grillen.

Ingrediensliste

  • 4 stk. tomat
  • 100 g. parmesan
  • 30 g. rasp
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 0,25 bundt frisk basilikum
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Skær tomaterne i halve og læg dem i et ildfast fad.
  2. Bland rasp, revet parmesan, presset hvidløg, salt, olie og hakket basilikum.
  3. Top tomaterne med blandingen og varm dem i en forvarmet ovn ved 200 grader  i 12-15 minutter (til at crunchen bliver lysebrun).
Bedøm denne ret

Opskrift på bagte tomater med hvidløgscrunch

En nem opskrift på de skønneste bagte tomater med hvidløgscrunch. De er det perfekte tilbehør til aftensmad og så er de så nemme at lave. Vi er så heldige, at have tomater i drivhuset hjemme hos vores forældre. Det er de skønneste og lækreste solmodne tomater, som bare smager af sol og sommer. De er lækre i sig selv, men skal de lige gøres lidt bedre, så plejer vi at lave dem som her.

Bagte tomater i ovnen med det skønneste knas med hvidløgssmag. Når tomaten bliver bagt, så fremhæver det den søde smag yderligere og i kombination med hvidløg, så er det super godt sommertilbehør. Du kan også lave dem på en gasgrill eller en almindelig grill. Det bliver de bestemt ikke dårligere af.

Mangler du mere inspiration til tilbehør til aftensmaden? Så bør du prøve bagt peberfrugt med mexifyld.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar