Chokoladeboller – Tangzhong metoden

Chokoladeboller – Tangzhong metoden
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på vores populære chokoladeboller bagt ud fra Tangzhong metoden. De er stadig svampede, lækre og fyldt med mørk chokolade. Chokoladeboller er noget af det bedste bagværk vi kender og det er bare en klassiker.

Ingrediensliste

 • Jævning

 • 45 g. hvedemel
 • 225 g. mælk
 • Dej

 • 50 g. gær
 • 4,5 dl. mælk
 • 2 dl. raps- eller solsikkeolie
 • 2 stk. æg
 • 1 tsk. salt
 • 2 spsk. sukker
 • 910 g. hvedemel
 • 200 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

 1. Lav først jævningen. Put hvedemel og mælk i en lille gryde og pisk det sammen inden du tænder for varmen. Tænd for varmen og pisk jævnligt i gryden, indtil det begynder at tykne. Den skal varmes op til kogepunktet, så du får en konsistens, som minder om budding. Tag den herefter af varmen og lad den køle ned til stuetemperatur.
 2. I din røreskål vejes alle de resterende ingredienser op. Først tilsættes mælk, som skal være fingervarmt, hvor gær røres ud i. Herefter tilsættes olie, salt, sukker, 1 æg, hvedemel og din jævning.
  Lad nu din dej ælte indtil den begynder at slippe kanterne. Det kan tage alt mellem 10-20 min. alt efter hvor god din røremaskine er. Når du kan lave glutentesten på den og den er godkendt, så er dejen færdig. Glutentesten laves ved at tage en lille klump dej, hvorefter du hiver dejen ud. Hvis du kan hive dejen ud, uden at den går i stykker, så er din dej klar. Hvis den går i stykker, så skal den æltes lidt længere. Lige inden dejen er færdigæltet, så tilsættes grofthakket chokolade.
 3. Hæld dejen ud på et bord drysset med mel. Form 20 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve lunt i 1-2 timer.
 4. Derefter pensles de med æg og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 12-14 minutter.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladeboller ud fra Tangzhong metoden

Opskrift på chokoladeboller bagt ud fra Tangzhong metoden. Hvis du følger med på vores Instagram, så har du nok set, at vi har postet rigtig meget med Tangzhong metoden for nylig. Og det er der en god grund til. Vi er nemlig så vilde med den japanske bagemetode, som du kan læse mere om her. Den giver det blødeste bagværk, som holder sig frisk i længere tid end almindeligt bagværk.

Så vi var selvfølgelig nødt til at lave en opskrift på vores chokoladeboller ud fra metoden. Og vi kan være ærlige at sige, at det blev de bestemt ikke dårligere af. De lækreste og bløde chokoladeboller med masser af chokolade, som holdt sig gode 3-4 dage længere end hvad de plejer. Du får de svampede og mest lækre boller med chokolade, som samtidig holder sig friske længe. 

LÆS OGSÅ: Læs mere om Tangzhong-metoden

Chokoladeboller – Tangzhong metoden Chokoladeboller – Tangzhong metoden

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hej med jer
  Hvor lang tid anbefaler I bollerne hæver? Jeg synes 1-2 timer er et langt gap. Bliver de bedre hvis de hæver 2 timer kontra 1 time? 🙂
  Ellers er det en monsterlækker opskrift!

  1. Hej Laura
   Jo to timer er klart at anbefale! Men det er ikke altid at man har tiden, så kan en god time også være nok 😉
   Rigtig god aften til dig!

Skriv en kommentar