Grov tærtedej Grov tærtedej Opskrift til 12345678910 tærte Opskrift til 1 tærte Forberedelsestid 40 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 tim og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en grov tærtedej, som giver den bedste tærtebund. Fyld den med lækkert fyld som broccoli, bacon, skinke eller porrer. En god bund danner nemlig grundlaget for en lækker tærte. Ingrediensliste 100 g. hvedemel 80 g. grahamsmel 100 g. smør 0,5 tsk. salt 1 stk. æggeblomme 3 spsk. vand Fremgangsmåde Skær smør i små tern. Bland alle ingredienserne undtagen vand i en skål. Start med at ælte dejen sammen med hænderne. Tilsæt lidt vand, indtil dejen samler sig. Det kan godt være, at du skal bruge lidt mere vand. Tilsæt vand indtil du har en dej, som samler sig. Sæt dejen på køl i 30 min. Rul dejen ud i lidt hvedemel til en cirkel med diameter på 24-25 cm. Placer i et tærtefad (Ø22 eller Ø23). Skær overskydende tærtedej af. Prik bunden med en gaffel. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter. Fyld tærten med ønsket fyld. Bages ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Hold øje med den efter 14-15 minutter. Den skal være let gylden på toppen. Tag tærten ud og lad den køle af et par minutter inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på grov tærtedej En nem opskrift på en basis grov tærtedej, som kan fyldes med lige nøjagtig det fyld, som du har lyst til og som er skudsikker selv for dummies. Vi laver oftest en grov tærtebund, da man lige så godt kan få fuldkorn ind de steder, hvor det er muligt. Og så er det jo bare et plus, at den mætter bedre og stadig smager super godt. Dette er en super god grundopskrift på en grov tærtedej, men man kan sagtens selv eksperimentere lidt med ting som havregryn og rugmel, for at gøre den endnu sundere. LÆS OGSÅ: Tærte med broccoli og bacon Basis opskrift på fuldkornstærtebund Dette er en super nem og lækker grundopskrift på fuldkornstærtebund. Vi har brugt grahamsmel, men du kan sagtens bruge hvid hvede eller fuldkornsmel til den. Bunden kan bruges til stort set alle madtærter. Kan jeg bruge andet mel end grahamsmel? Ja, du kan sagtens erstatte grahamsmel med fuldkornsmel, hvid hvede (som er fint fuldkornsmel), rugmel eller speltmel. Grahamsmel er blot den type mel, som vi oftest bruger i groft bagværk. Kan tærtedejen fryses? Den rå tærtedej kan sagtens fryses. Så skal du blot tage den ud i god tid inden den skal bruges, så den kan nå at tø op. Men at fryse den er også en super måde at spare tid på i hverdagen. Så kan du eksempelvis lave nogle stykker og så fryse dem ned i portioner. Så er det let at tage en hjemmelavet tærtedej op. Har I ideer til fyld til den grove tærtedej? Jep, vi har faktisk masser af opskrifter på lækre og nemme tærter til både hverdag og fest. Du finder alle vores opskrifter lige her. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Øv, jeg forsøgte at lave denne dej, men kunne slet ikke rulle den ud. Først sad den fast på kagerullen og kunne ikke rulles ud. Prøvede med lidt mere vand, så lykkedes det at rulle den ud, men den smuldrede fuldstændig da jeg skulle have den op fra bordet. Efter 15 minutters kamp måtte jeg give op og køre afsted efter en købedej 🙁 Jeg følgte opskriften, hvad kan mon have gået galt? Svar
Hej Karina, Sørg for at ælte den godt sammen, så den bliver glat. Og sørg også for, at den ikke er alt for kold, når den rulles ud. Jo koldere den er, jo nemmere går den i stykker 🙂 Kh Svar
Er der et godt tip til hvornår man bør putte vandet i dejen? Jeg gjorde det, da dejen var smuldret fordi det virkede til at den ikke kunne binde mere sammen før der kom vand i. Men fordi dejen ikke lykkedes særligt godt, tænker jeg på om jeg har hældt vandet i for tidligt? 😀 Svar
Hej Nanna, Nej, det skal nemlig i der, så dejen samler sig. Men det kan sagtens være, at der skulle være tilsat lidt mere vand. Æltede du dejen i hånd eller på maskine? Kh Svar
Kan jeg lave tærtedejen dagen før og lade den ligge i køleskabet, eller skal den fryses ned med det samme? 😁 Vh Natasja Svar