Tilmeld nyhedsbrev

Bamseboller – Bløde fødselsdagsboller

Bamseboller – Bløde fødselsdagsboller

Bamseboller – Bløde fødselsdagsboller

Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 45 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

En nem opskrift på bløde bamseboller. De er gode som fødselsdagsboller, men kan også sagtens bruges som morgenboller eller som en eftermiddagsbolle med smør på. Server med varm kakao og så har du den perfekte fødselsdag.

Ingrediensliste

  • 5 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 1,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 4 spsk. sukker
  • 700 g. hvedemel

Fremgangsmåde

1. Mælk lunes i en gryde.
2. Hældes over i en skål og herefter tilsættes gær.
3. Olie, salt og sukker tilsættes.
4. Mel tilsættes lidt efter lidt imens der æltes. Æltes til du har en glat og smidig dej.
5. Dejen deles i 15-20 stykker, som formes til boller.
6. Placeres på en bageplade beklædt med bagepapir, hvorefter de hæver i 1,5 time.
7. Bollerne pensles forsigtigt med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i cirka 15 min.
8. Afkøles på en bagerist.

Bedøm denne ret

Det her er en meget simpel opskrift på nemme bamseboller, som er rigtig gode som fødselsdagsboller. Når vi holder fødselsdag, så er der altid fødselsdagsboller på bordet. De skal gerne være helt hvide og ikke have et gram fuldkorn i sig, da det bare ikke er rigtige fødselsdagsboller så. Og de skal spises med smør og ikke andet til. Det er for os en rigtig fødselsdagsbolle og det er præcis hvad de her bamseboller er.

Navnet bamseboller er noget vi har kaldt hvide boller så længe vi kan huske. Det har nok noget at gøre med, at vi så Bamse og Kylling som børn og der fik de altid bamseboller i.

Det er lidt sjovt, som nogle ord og navne bare sætter sig fast, så derfor hedder de her boller altså bamseboller.

Skriv en kommentar