Kanelkage

Den bedste kanelkage
Opskrift til personer Opskrift til 9 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på verdens bedste kanelkage med kaffeglasur, som er svampet og og nem. Den er lavet med kærnemælk og er uden æg, hvilket gør den super svampet. Den holder sig god 3-4 dage og er faktisk bedst på 2. dagen. Kagen kan også sagtens fryses og så tages op, når den skal bruges.

Ingrediensliste

  • Kage

  • 150 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1,5 tsk. natron
  • 170 g. hvedemel
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • Glasur

  • 50 g. smør
  • 225 g. flormelis
  • 3 spsk. færdiglavet kaffe
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 spsk. bagekakao

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Smelt smør og bland det herefter med sukker i en skål.
  3. Tilsæt kærnemælk, vaniljesukker, kanel og natron. Pisk godt med en elpisker.
  4. Tilsæt hvedemel og pisk det hele godt sammen.
  5. Smør en form (18×18 cm) med lidt smør eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen over i formen. Bages i ca. 25-35 min. Hold øje med den efter 20 minutter.
  6. Du kan tjekke om den er færdig ved at stikke en kødnål, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke kommer ubagt dej med op, så er den færdig.
  7. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
  8. Nu skal glasur laves.
  9. I en lille gryde smeltes smør.
  10. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det samle sig i gryden ved lav varme. Juster til med kaffe eller vand til du har en flydende, ensartet glasur.
  11. Fordel glasuren på kagen.
  12. Lad glasuren sætte sig og lad hele kagen køle helt af.
  13. Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over. Den bliver faktisk kun bedre af at få lov til at stå til dagen efter.
Bedøm denne ret

Kanelkage opskrift

Opskrift på en svampet og nem kanelkage lavet med kærnemælk, men uden æg. Den er med den lækreste kaffeglasur, som bliver lavet på flormelis, kakao og kaffe. Selvom den er med kaffe, så kan man slet ikke smage kaffen, men det gør, at kakaosmagen bliver mere intens. Kanelkagen kan bages i en stor eller lille bradepande, springform eller i muffinsforme. Det her er verdens bedste kanelkage, hvis du spørger os.

Det er en lækker, nem og hurtig opskrift på en rigtig god bradepandekage med kanel og kærnemælk. Det er en god og nem tag med i skole kage, da den kun bliver bedre dagen efter.

LÆS OGSÅ: Store og bløde chokoladeboller

Kanelkage med kærnemælk

Kagen er lavet med kærnemælk, hvilket gør, at det er en af de kager, som faktisk kun bliver bedre dagen efter. Du kan sagtens erstatte kærnemælk med et andet surmælksprodukt som ymer, tykmælk, yoghurt eller a38. Hvis det er meget tykt, så bland det dog blot op med lidt vand eller mælk. Du kan også sagtens lave kanelkagen med almindelig mælk. Tilsæt blot lidt citronsaft til mælken og lad det stå og trække lidt. Så får du samme effekt som kærnemælk. 

Kanelkage opskrift

Kanelkage uden æg

Den her kage er uden æg og selvom der ikke er æg i, så får du stadig en super svampet og lækker kanelkage. Den bliver så god pga. kærnemælken, som gør den virkelig saftig.

Den bedste kanelkage

Kan jeg lave denne kanelkage i en springform eller bradepande?

Du kan både lave den i en bradepande men også i en springform. Den her opskrift er justeret til en springform på 18 cm. Hvis du vil lave den i en stor bradepande, så ville vi personligt gange opskriften med 3.

På samme måde ganger du bare kaffeglasuren op på samme måde. Der er ikke noget man som sådan skal tage højde for.

Kanelkage glasur

Glasuren til denne kage er bare helt fantastisk! Selvom det er en “kaffeglasur”, så kan man på ingen måde smage kaffen, men det giver noget dybde til chokoladeglasuren på toppen. En rigtig god kanelkage skal simpelthen bare have den her gode glasur på.

Hvad nu hvis jeg ikke bryder mig om kaffe?

Bare rolig. Vi bryder os heller ikke om kaffe, men den bedste kanelkage skal altså bare toppes med kaffeglasur. Man kan nemlig på ingen måde smage kaffen. Den giver bare sådan en god konsistens og er prikken over i’et i glasuren. Det behøves ikke være noget fancy kaffe. Vi bruger en billig pulverkaffe, som bliver blandet op med kogende vand. Og det fungerer helt fint.

Kanelkagen kan sagtens bages dagen før

Vi vil faktisk nærmest anbefale at bage kagen dagen før. Den bliver nemlig kun bedre af at få lov til at stå et døgn. Det er derfor en skøn og nem kage, som kan laves i god tid. Den kan også sagtens fryses ned. Det har vi også gjort flere gange uden problemer.

Hvordan laver jeg en kanelkage?

Kanelkage laves af smør, sukker, hvedemel, kanel, bagepulver og kærnemælk. Det er altså en kage, som laves uden æg.

Kan jeg udelade kaffe i glasuren?

Ja, det kan du godt. Erstat blot med vand.

Hvordan opbevarer jeg kanelkage?

Kanelkage opbevares i en lufttæt beholder eller i en stor plastikpose med klemme for enden. Den skal opbevares ved stuetemperatur, da køleskabet vil tørre kagen ud.

Kan jeg fryse kanelkage?

Ja, det kan du sagtens.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

      1. Hej

        Super lækker opskrift ??som jeg helt klart vil prøve, men hvad gør man når jeg ikke kan tåle mælk, tænkte på kærnemælken ?

      2. Hej

        Super god kage ??? nu vil jeg prøve at lave den igen, bare uden hvedemel, hvad kan man bruge i stedet for ?

  1. Super lækker kage! Jeg har nu lavet den nogle gange, men min kage bliver meget lysere end den på jeres billede. Har i noget bud på hvorfor? 🙂

    1. Hej Emilie,

      Ved ikke om der kan være forskel på kanel 🙂 men ellers kan det også sagtens være lyset, som får den til at se lidt mørkere ud!

      Knus

  2. Så lækker en kage! Har nået at bage den 4 gange på en uge ? hjem til, mandens arbejde og til pædagogerne i børnehaven ?

    1. Hej Mikela,

      Skønt at høre! Ja, man kan godt blive ret afhængig af sådan en god kanelkage ;)!
      Hav en dejlig dag!

      Knus

  3. Kan man mon skifte kærnemælken ud med almindelig mælk og/eller syrnet yoghurt? Jeg bor i udlandet hvor butikkerne har lukket om søndagen, men jeg har sådan lyst til at bage denne ??

    1. Hej Michelle.
      Det kan du sagtens, men så ville vi give dem kortere tid i ovnen. Du kan holde øje ved at stikke en gaffel i dine muffins, for at se hvornår de er færdige 🙂
      Knus

      1. Kan man lave den om til banankage ….
        Så der er banan i istedet for kanel ?

        For den er super lækker og nem denne kage

  4. Hej 🙂 Kan man lave opskriften på almindelig mælk? I så fald er det så samme mængde og stadig natron der skal i?

    1. Hej Nicole,

      Vi vil anbefale at bruge kærnemælk, da det er den som gør, at den bliver svampet og lækker 🙂

      Kh

    1. Hej Julie,

      Det har vi desværre ikke prøvet, men tror godt du kan, hvis du blander det op med lidt vand, så det får samme konsistens som kærnemælk 🙂

      KH

  5. Hej! Vil jeg kunne lave kagen med laktosefri yoghurt naturel eller lign (fx creme fraiche) i stedet for kærnemælk? Jeg er laktoseintolerant og så vidt jeg ved findes der endnu ikke laktosefri kærnemælk.
    Kh Klara 🙂

    1. Hej,

      Du kan sagtens bruge laktosefri yoghurt naturel 🙂
      Bare bland op med lidt vand, hvis den er meget tyk.

      Kh

  6. Hejsa,
    Hvis jeg skal bage denne kage i en springform str 26 cm bør jeg så gange opskriften op til 1,5 eller 2?
    Mvh. Maria

    1. Hej Nicole,

      Bruger du varmluft? Placer kagen på anden nederste rille i ovnen. Skru evt. lidt ned for varmen – ovne varmer ikke ens og det lyder som om, at din varmer meget kraftigt i forhold til vores. Du kan evt. lægge sølvpapir over kagen efter halvdelen af tiden er gået 🙂

      Kh

  7. Mega Nice med sådan en nem kage. Selv for den der ikke er skide god i et køkken ( mig )?
    Min datter og jeg har lavet to idag. En efter opskriften og en med rosiner i.
    Er så spændt på at smage dem begge.

    (Den første er vi tyvstartet på)
    Muuums siger jeg bare. Den er så lækker❤️

    1. Hej Bettina,

      Skønt at høre! Og giv endelig feedback på om det er godt med rosiner i 😉

      Kh

    1. Hej Emma,

      Det kan du godt, men det er ikke sikkert den hæver lige så godt op så 🙂 Natron reagerer nemlig med kærnemælken.

      Kh

  8. Lækket kanelkage! Har bagt den så mange gange. Jeg laver dobbelt portion hver gang. Bruger stor rundt form. Hæver fint og mega svampet. Alle er vilde med den!

    1. Hej,

      Det har vi desværre ikke erfaring med. Umiddelbart ville jeg tilsætte 3-4 spsk. kakao og evt. udelade lidt af melet 🙂

      Kh

  9. Hej Mummum

    Jeg er lidt forvirret grundet kommentarsporet her, så vil lige sikre mig: skal kagen bages ved 180 grader alm ovn eller varmluft? Og hvor i ovnen placerer I kagen?

    På forhånd mange tak for svar 🙂

    Mvh
    Nadia

    1. Hejsa,

      Den skal bages ved 180 grader alm. ovn. Vi har ændret lidt i opskriften, så det er nok derfor det forvirrer lidt.

      Kh

  10. Hej piger

    Ved i hvor mange kalorier der er i kagen til 6 personer?
    Kunne være super dejligt, hvis man lige vidste ca hvor mange der er i 1:6 del (et stykke)
    Til os som tæller kalorier i vores måltider ?

    Super lækker kage, Waow

  11. Hejsa ☺️
    Hvis jeg skal bare en bradepande, hvor meget skal jeg så gange med? Eller hvor mange personer skal jeg vælge at lave den til?

  12. Bedste opskrift! Smager mega godt
    Vil bare spørge om at man kan tage to æg og 1,5 dl mælk i stedet for kærnemælk

  13. Hej,
    Har lige smidt kagen i ovnen. Synes dog godt nok at dejen var tyk. Er din også det? Jeg undrede mig om jeg havde kommet til at smide for meget mel i ?. Men den dufter super godt og glæder mig til at den er færdigbagt!

  14. Har fulgt opskriften 100%, men kagen klappede sammen på midten lige inden den var færdig og virker “fedtet”- har brugt smør??

    1. Hej Anne-Mette,

      Du har ikke skiftet nogle ingredienser ud? Og har du brugt natron?
      Hvordan har du rørt den sammen?

      Kh

  15. Har lige bagt Kanelkagen,den blev rigtig fin.Næste gang vil jeg bruge mindre sukker/flormelis, er for sød efter min smag.👍👍

  16. Kan man godt bruge den som bund til en moussekage – altså lave den som to bunde og lægge mousse imellem? Eller er kagen mon for blød til det? 🙂

    1. Hej Kjeld,

      I vores ovn får den det. Men der kan være stor forskel på ovne og også hvor stor/hvilken form man bruger 🙂

      Kh

  17. Hej,
    Min kagedej blev ved med at skille (lavede den to gange)
    Hvad kan det skyldes? Og kan man rede det, og kan det smages?
    Tak 🙂

    1. Hej Karina,

      Hm skille. Det har vi alligevel aldrig prøvet. Hvilket smør brugte du og piskede du sammen med elpisker eller i hånden? Send os meget gerne et billede af dejen på Instagram. Det er nogle gange lidt nemmere at sige hvad der er gået galt, når vi kan se et billede af det 🙂

      Kh

  18. Hej!
    jeg vil prøve og at gå igang med at lave denne lækre kage

    men har kun en springform på ca 23×23
    skal jeg så gange den op?

  19. Jeg har bagt denne kage 6 gang nu. Hver eneste gang jeg har bagt den, er kagen stadig flydende når den har været i ovnen i 35 min. Jeg har prøvet at bage den i 3 forskellige ovne, da ovne jo bager forskelligt, men det samme sker hver gang. Jeg har også prøvet at bage i både en lidt større og lidt mindre bageform, men den bliver stadig flydende. Jeg bliver derfor altid nødt til at slutte af med at bage den på varmluft i 15 min ekstra, for at den bliver bagt nok. Hvad er det jeg gør forkert?
    Mvh. Natascha

    1. Og hvor store er formene, som du har haft brugt?
      Vi har nemlig aldrig haft problemer med kagen. Og den er også bagt i forskellige ovne og forskellige forme.
      Bytter du noget ud i opskriften?

  20. Kan snilt anbefale ren tykmælk i stedet for kærnemælk. Gør den lidt tungere og mere fugtig indeni. Har også bagt den med kokdskål med stor succes, men har så fjernet den sukker i opskriften, som svarer til den som er i koldskålen. Koldskålen er den med tykmælk og kærnemælk. Og jeg bager aldrig mine kager på mere end 160 grader, og denne her opskrift ot max 20-22 minutter i en springform 19 cm. Gør bare at kagen på ingen måde bliver tør. De 35 minutter du nævner, kan jeg slet ikke forstå. Den må blive knas tør så. 🙂

    1. Hej Johnny,

      Bagetiden er vejledende og det kan være så forskelligt hvordan ens ovn bager. Ved os får den også mellem 20-25 min., men vi skriver 25-35, så folk giver den lidt længere i tilfælde af, at den ikke er færdigbagt efter 25 min. 🙂

      Kh

  21. Hej
    Kan man lave denne kage uden Elpisker? Aldså bare med alm gryde ske, bare man pisker godt.
    Har heller mulighed for piskeris.
    Den ser rigtig lækker ud den kage, håbet ikke mit spørgsmål er alt for dumt.
    Vh janni.

    1. Hej,

      Ja, men sigt de tørre ingredienser så, så du undgår klumper og rør det godt ud <3 Og ingen spørgsmål er dumme! Du spørger altid bare løs 😀

      Kh

  22. Den bedste kanelkage!!!! Lavede både en bradepande og 18×18, i min ovn skulle den have 40 min. Og var perfekt bagt. Mums. Hvornår tager I den ud af frys før I skal spise den?

    1. Det lyder bare godt! Der kan være så stor forskel på hvor længe den skal have, også alt efter om man bager i et porcelænsfade eller ej.
      Ca. 1 time – 1,5 time før den skal spises, så burde den være tøet op <3

Skriv en kommentar