Banoffee pie i glas

Banoffee pie i glas
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

3 timer

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

4 timer

Beskrivelse

Prøv opskriften på Banoffee Pie i glas. En lækker trifli lavet med banan, kiks, karamel og fløde, som bare smager helt fantastisk.

Ingrediensliste

  • 100 g. digestivekiks
  • 397 g. kondenseret mælk
  • 2 stk. banan
  • 4 dl. piskefløde
  • 100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tag etiketten af den kondenserede mælk. Kom dåsen i en gryde og fyld vand i indtil det dækker gryden.
  2. Lad den koge ved middel varme i 3 timer. Lad dåsen afkøle på køl.
  3. Knus digestive og fordel det i små glas.
  4. Kom herefter afkølet karamel fra dåsen med den kondenserede mælk.
  5. Skær bananer i skiver og læg dem ovenpå.
  6. Pisk fløde til en let skum og kom det ovenpå bananerne.
  7. Smelt chokolade i mikroovnen eller over vandbad og kom det over fløden.
  8. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på banoffee pie i glas

Lav nemt en omgang banoffee pie i glas med denne nemme opskrift. Måske du kender den klassiske amerikanske kage, Banoffee Pie? Denne dessert er nemlig lavet ud fra denne og består derfor af sprøde kiks, karamel, bananer og fløde. Det er den absolut lækreste kombination og en virkelig god og nem dessert, som ikke kræver mange ingredienser eller tid i køkkenet. Du kan også prøve kræfter med den originale Banoffee pie. Den finder du opskriften på lige her.

LÆS OGSÅ: Tiramisu i glas

Banoffee pie i glas

Banandessert i glas

Det er som sagt den absolut lækreste banandessert i glas. Man kan godt kalde det for en slags banantrifli, da den bliver lagt i lag. Man starter med en bund af kiks og så topper man ellers med karamel, banan og fløde. Når man anretter den i glas, så er det visuelt også en virkelig flot og simpel desset.

Dessert med banan og karamel

Kombinationen af banan og karamel går man aldrig galt i byen med. Det smager så skønt sammen, men du kan også sagtens tilføje noget hakket chokolade, chokoladesauce eller andre frugter til desserten. Prøv blandt andet at bytte bananerne ud med friske bær som jordbær, hindbær eller blåbær. Det smager også skønt!

Hvad kan jeg tilberede på forhånd?
Eftersom desserten er lavet med banan, så er det ikke én, som man kan lave flere timer i forvejen. Så risikerer du nemlig, at bananen bliver brun. I stedet kan du gøre elementerne klar (undtagen banan) og så blot anrette det hele i glas lige inden servering.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar