Bao boller

Opskrift på Bao boller

Bao boller

Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

1 time og 20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på asiatiske bao boller. Du kan lave bao med kylling, bao med svinekød eller vegetarisk bao. Det er de lækreste dampede boller.

Ingrediensliste

 • Baoboller

 • 2 dl. vand
 • 15 g. gær
 • 1 tsk. salt
 • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 1 spsk. sukker
 • 400 g. hvedemel

Fremgangsmåde

 1. Gæren opløses  lunkent vand.
 2. Herefter tilsættes salt, olie og sukker
 3. Herefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Ælt dejen smidig, men den må gerne være lidt klistret stadig.
 4. Stil dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i mindst 1 time.
 5. Dejen rulles ud på et bord drysset med mel. Den deles i cirka 10 lige store stykker. De små klumper formes først til boller og rulles herefter ud til ovale cirkler.
 6. Den ene halvdel af cirklen pensles med olie, hvorefter den anden halvdel foldes henover.
 7. Lav små “stykker” af bagepapir og placer hver bao bolle på et stykke bagepapir. Sæt dem alle på en bageplade.
 8. Lad dem hæve yderligere 1 time.
 9. Imens varmes en dampkoger op.
 10. Bollerne ”bages”/dampes i cirka 10 min. Pas på de ikke ligger for tæt i dampkogeren.
 11. Server med det samme sammen med ønsket fyld.

Bedøm denne ret

Opskrift på Bao boller

Bao boller er en dampet, asiatisk bolle som fyldes med lækkert fyld. Det minder egentlig lidt om et asiatisk pitabrød og det smager så godt og så kan man fylde dem med alverdens ting! Bollerne dampes i i et dampindsats eller i en dampkoger, så det kræver lidt ekstra udstyr, hvis man vil lave bao. Men når man først har prøvet at lave det én gang, så er dét det hele værd.

Bao bliver også mere populært herhjemme, da vi begynder og se det mere og mere hos restauranter. Og selvom de måske ser lidt besværlige ud, så er de faktisk ret nemme at lave. Det kræver selvfølgelig lidt mere arbejde i det de skal dampes og ikke bare bages, som man gør det med pitabrød eller burgerboller.

LÆS OGSÅ: Wok med andebryst

Opskrift på Bao boller

Dampede boller

Det lyder måske lidt skægt med dampede boller, men det er altså sådan processen er. Selve dejen er ikke anderledes end hvis man skulle lave almindelige boller eller burgerboller. Den eneste ændring i processen er, at i stedet for at bage dem, så dampes de. Det giver dig en luftig bolle, som passer perfekt sammen med en masse lækkert fyld.

Opskrift på Bao boller

Bao med fyld

Du kan fylde din bao med lige præcis det fyld du har lyst til. Du kan lave bao med kylling, bao med svinekød og også en vegetarisk bao. På billedet under har vi lavet en bao med grisekød, hvor vi har marineret svinekød i skiver og stegt det på panden. Derudover har vi lavet en blanding af forskelligt kål, en hjemmelavet chilimayo og så lidt chilisauce for at gøre den ekstra stærk.

Baoboller

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag