Bedstefars skæg med æble

Bedstefars skæg med æble
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på en klassiker, bedstefars skæg. Denne er med æblemos i midten, som giver en perfekt kontrast til resten af kagen.

Ingrediensliste

 • Bund

 • 150 g. smør
 • 200 g. sukker
 • 3 stk. æggeblomme
 • 1,5 dl. mælk
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • 215 g. hvedemel
 • Fyld

 • 300 g. æblemos
 • Marengslåg

 • 3 stk. æggehvide
 • 185 g. sukker

Fremgangsmåde

 1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
 2. Pisk smør, vaniljesukker og sukker godt sammen.
 3. Tilsæt herefter æggeblommer, bagepulver, mælk og hvedemel og pisk det hele til en ensartet masse.
 4. Smør en springform (Ø22) med lidt fedtstof og beklæd bunden med bagepapir.
 5. Hæld dejen over i springformen. Bag kagen på anden nederste rille i ca. 25-30 minutter. Tjek med en kødnål, grillspyd eller strikkepind om kagen er færdig.
 6. Tag den ud af ovnen.
 7. Fordel æblemos eller æblekompot ovenpå. I denne opskrift har vi blot brugt en færdiglavet æblemos, men du kan sagtens selv lave det.
 8. Pisk æggehvider stive og tilsæt sukker lidt af gange. Pisk indtil du får en sej marengs. Fordel marengs ovenpå æblemosen. Bag kagen i yderligere 15 minutter.
 9. Tag den ud og lad den køle helt af. Skær med en kniv rundt langs kanten inden formen løsnes.
Bedøm denne ret

Nem og lækker opskrift på bedstefars skæg med æble

Her får en super nem og god opskrift på klassikeren, bedstefars skæg med æble. Den er blot med æble i midten, hvilket komplimenterer kagen rigtig godt. Det er en super nem skærekage og en perfekt kage til eftermiddagskaffen.

Bedstefars skæg kage består af en mild, vaniljebund, som så bliver toppet med sprød marengs på toppen. Den er bedst på dagen, så vi anbefaler ikke at lave den dagen før, da marengsen godt kan blive blød så.

LÆS OGSÅ: Bedstefars skæg med rabarberkompot

Bedstefars skæg med æble

Opskrift på bedstefars skæg med æblemos

Den her variant er lavet med en letsyrlig æblemos. Du kan også lave en hjemmelavet æblekompot. Det er især lækkert om efteråret, når æbler er i sæson og man kan få lækre danske æbler. Vi har snydt i denne variant og blot brugt en økologisk æblemos. Det er altså stadigvæk lækkert, selvom det skal gå hurtigt.

Bedstefars skæg med æble

Kan jeg bage kagen dagen før?

Lige præcis den her kage anbefaler vi ikke at lave dagen før. Den er bedst, når den laves på selve dagen, da den sprøde marengs på toppen godt kan blive blød, hvis den skal stå en hel dag. Den er nu bare bedst, når den er helt sprød og knaser.

Kan jeg lave den med andet end æblemos?

Du kan sagtens lave den med andet end æblemos eller æblekompot. Du kan også helt udelade kompotten. Vi har faktisk også nogle andre varianter af bedstefars skæg:

Bedstefars skæg med rabarber

Bedstefars skæg med blommer

Følg også med på vores Facebookside. Her kommer vi med god inspiration til skønne sommerkager og sommerdesserter, som skal nydes i den lune tid.

Kommentarer

 1. Hej. Kan se i anbefaler at lave den på dagen. Hvor længe kan marengsen stå, uden at blive slasket? Skal den i køleskabet?

  1. Hej Lisette,

   Den er bedst på dagen. Den bliver allerede lidt blød dagen efter. Men det bedste du kan gøre er at opbevare den ved stuetemperatur og undgå fugt 🙂 Pak den ind i husholdningsfilm.

   Kh

Skriv en kommentar