Biksemad med spejlæg

Biksemad med spejlæg
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet biksemad med flæskesteg, spejlæg, rødbeder og frisk purløg. En dansk klassiker, som laves af rester.

Ingrediensliste

 • 30 g. smør
 • 700 g. kartoffel
 • 250 g. oksekød
 • 1 stk. løg
 • 100 g. bacon i skiver
 • 50 g. syltede rødbeder
 • 2 stk. æg
 • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

 1. Skær kogte kartofler i grove tern.
 2. Skær kød i tern. Vi brugte culottesteg, men du kan som sagt bruge hvilket som helst kød.
 3. Hak løg fint.
 4. Skær bacon i skiver.
 5. Opvarm en pande uden fedtstof. Tilsæt bacon og lad det stege til det har fået godt med farve.
 6. Tilsæt løg og steg til de bliver bløde.
 7. Hæld bacon og løg på en tallerken og stil til side.
 8. Sæt panden tilbage på blusset og smelt lidt ekstra fedtstof. Tilsæt de kogte kartofler og braser dem til de er blevet gyldne.
 9. Tilsæt nu det stegte løg og bacon. Vend kødternene i. Smag til med salt og peber.
 10. På en anden pande smeltes lidt fedtstof. Slå æg og lad dem stege i 3-5 minutter på den ene side.
 11. Anret biksemaden med spejlæg, rødbeder og friskhakket persille på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på biksemad med spejlæg

Selvfølgelig skal vi have en klassisk opskrift på biksemad med kartofler, kød og spejlæg. Én af de mest klassiske retter, som oftest laves af rester fra dagen før. Vi får ofte biksemad dagen efter vi har fået flæskesteg eller ribbensteg, da resterne af både kartofler og kød udgør så lækker en omgang biksemad. Derudover serverer vi altid biksemaden med et spejlæg ved siden af og selvfølgelig også lidt syltede rødbeder.

Selvom biksemad er en lidt “kedelig” ret, så skal man ikke undervurdere den. Det er samtidig en super måde at undgå at smide rester ud. Vi elsker nemlig, når man kan undgå madspild og få brugt resterne i ugens løb. Samtidig er det bare en klassisk dansk ret, som alle nok har fået én eller flere gange i løbet af deres liv.

LÆS OGSÅ: Brændende kærlighed

Biksemad med spejlæg

Biksemad med flæskesteg

Som sagt, så laver vi oftest vores biksemad med flæskesteg. Den kan dog også sagtens laves med oksekød, pølser, hamburgerryg, skinke eller andre rester af kød. Du kan også kombinere flere slags kød. Hvis man nu har haft gæster på besøg og har flere forskellige kødrester, så er det altså også lækkert med en kombination.

Til jul har vi ofte rester af både flæskesteg og andesteg. Det ér bare en super lækker kombination af både steg og and! Og så kan man samtidig bruge lidt af andefedtet til at stege biksemaden i for lidt ekstra smag.

Hvad serverer I til biksemad?
Hvis vi skal lave en helt klassisk biksemad, så serverer vi gerne et spejlæg, rødbeder og evt.  frisk purløg til. Det er en skøn kombination.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar