Brændende kærlighed

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

En nem opskrift på brændende kærlighed med kartoffelmos, løg, bacon og frisk persille. Det er nem aftensmad, om man er 1, 2 eller skal lave mad til mange. En af vores yndlings danske retter.

Ingrediensliste

  • Kartoffelmos

  • 750 g. kartoffel
  • 1 dl. mælk
  • 1,5 tsk. salt
  • 20 g. smør
  • Topping

  • 200 g. bacon i tern
  • 2 stk. løg
  • 50 g. syltede rødbeder
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og bring dem i kog i en gryde med vand.
  2. Hak løg i tern og steg dem med bacon på en pande.
  3. Når kartoflerne er kogt hældes de over i en skål. Her tilsættes salt, mælk og smør. Pisk med en elpisker til at mosen bliver cremet.
  4. Server nu retten med kartoffelmos i bunden, derefter bacon og løg og til sidst enten friske eller syltede rødbeder og persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på brændende kærlighed

Opskrift på den klassiske danske ret, brændende kærlighed. Cremet kartoffelmos, stegt løg og bacon samt et lille drys frisk persille på toppen. Det er bare en klassiker, samtidig med at det er en simpel ret, som er nem til aftensmad.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi elsker dansk mad. Lige så meget som vi elsker udenlandsk krydret mad, så vil vi altid have en plads til den danske mad. For det er den vi er vokset op med. Så ikke nok med, at det smager godt, så har vi også en masse minder tilknyttet til den mad.

Brændende kærlighed er ingen undtagelse. Det er en af de retter, ligesom mørbradgryde, der bare ligger tungt i maven, men på sådan en god måde. Man spiser til man er mæt og så spiser man lige en lille portion mere.

LÆS OGSÅ: Karbonader med stuvede ærter

Brændende kærlighed

Kartoffelmos med bacon og persille

Der er virkelig noget så lækkert over noget så simpelt som kartoffelmos. Når den så lige bliver toppet med sprød bacon, frisk persille og måske nogle syltede rødbeder, så er det altså helt fantastisk spise. Man skal i hvert fald ikke undervurdere sådan en omgang kartoffelmos.

Kan jeg gøre retten sundere?
Ja, du kan tilføje nogle grøntsager til din mos. Eksempelvis kan vi anbefale broccoli, blomkål eller gulerødder. Det giver en mos med mere grønt i.

Du kan også bruge kalkunbacon eller serranoskinke på toppen i stedet, så det bliver knap så fed.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Fint nok. I har en flot hjemmeside. Jeg har bare allergi overfor at alting skal kaldes topping nu om dage, men jeg er nok bare for gammel

Skriv en kommentar