Bikuber

Bikuber
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Bikuber. Sprøde marengs-bikuber, som er fyldt med en flødecreme med chokolade og drysset med kakaopulver på toppen.

Ingrediensliste

  • 4 stk. æggehvide
  • 250 g. sukker
  • 1 tsk. eddike
  • Fyld

  • 3 dl. piskefløde
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. flormelis
  • 100 g. mørk chokolade
  • 1 spsk. bagekakao

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  2. I en skål piskes æggehvider stive sammen med eddike. Tilsæt sukker lidt af gangen. Pisk indtil du har en tyk og sej marengs.
  3. Hæld din marengs op i en sprøjtepose med stjernetyl.
  4. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  5. Start først med at sprøjte en ring af marengsen. Sprøjt så herefter en ring ovenpå, som er lidt mindre. Du skal gerne sprøjte det sådan op, at der kommer et hulrum i midten. Fortsæt sådan med alt marengsen.
  6. Bag marengsen på anden nederste rille i ovnen i ca. 1 time. Sluk herefter ovnen og lad den køle af 1 time før de tages ud.
  7. Hak chokolade.
  8. Pisk fløde sammen med flormelis og vaniljesukker til flødeskum. Vend chokoladen i fløden.
  9. Kom fløden op i en sprøjtepose. Løft bikuberne og  sprøjt fløden i hulrummet fra bunden på dine bikuber.
  10. Stil bikuberne på et fad eller på en tallerken.
  11. Kom kakaopulver op i en trådsi. Drys kakaopulver udover bikuberne.
  12. De kan evt. serveres med lidt friske bær.
Bedøm denne ret

Opskrift på bikuber

Bikuber er de her lækre fyldte marengs, som man fylder med flødeskum blandet med mørk chokolade. De er så gode og virkelig nemme at lave! Hvis du lige trænger til at prøve en ny slags dessert, så kan vi anbefale denne. Prøv at servere den med nogle friske bær eller en frisk bærkompot. Så har du virkelig en frisk og sprød dessert.

Hemmeligheden bag de her bikuber er, at der laves et hulrum i marengsen, når den sprøjtes ud. Efter de er bagt, så fyldes rummet med en flødecreme. Det er blot piskefløde, som er pisket med flormelis og lidt vaniljesukker. Og så er der vendt hakket mørk chokolade i. Det er simpelthen så god en creme.

LÆS OGSÅ: Pistaciekage

Bikuber

Fyldt marengs med flødeskum

Det er så simpel en dessert, som ikke kræver mange ingredienser. Den er også relativ hurtig at lave. Det der tager længst tid at lave er selve bagetiden i ovnen. Det er desuden også et godt tip efter de er bagt lige at lade ovnen stå og køle af en time, inden den åbnes og marengsen tages ud. På den måde får du det bedste resultat.

Kan jeg lave dem dagen før?
Ja, du kan godt lave selve marengsen dagen før. Vent dog med at fylde dem med flødeskum til lige inden servering, så din marengs ikke bliver blød.

Kan jeg bruge andet end mørk chokolade?
Ja du kan også bruge lys eller hvid chokolade. Prøv også at vende lidt hakket Daim i. Det smager også skønt!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvis Bikuben er svær at lave så bruge en silikone muffinsform og vend den på hovedet og sprøjt op ad den. Super nemt og de bliver meget ens alle sammen

Skriv en kommentar