Birria tacos

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på mexicanske Birria Tacos med langtidssimret, mørt kød lavet ud af oksebov. Server med pico de gallo.

Ingrediensliste

  • Birria kød

  • 800 g. oksebov
  • 4 tsk. chiliflager
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 4 stk. tomat
  • salt/peber
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 0,5 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt cayennepeber
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 stk. oksebouillonterning
  • 0,5 liter vand
  • Tilbehør

  • 4 stk. tomat
  • 0,5 stk. løg
  • 0,25 bundt frisk koriander
  • 200 g. creme fraiche
  • 2 stk. lime
  • 16 stk. tortillapandekager
  • 200 g. revet mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Skær løg, hvidløg, peberfrugt og tomater i tern.
  2. Opvarm en gryde med olie. Steg grøntsagerne af.
  3. Tilsæt derefter alle krydderier til gryden og lad det stege kort.
  4. Tilsæt nu bouillonterninger, vand og eddike og lad det simre imens kødet steges af.
  5. Opvarm en pande med fedtstof. Brun kødet af kort, så det får stegeskorpe.
  6. I mens blendes saucen i gryden med en stavblender.
  7. Kom det brunede kød i gryden og sørg for, at det er helt dækket af sauce. Hvis det ikke er helt dækket til, så tilsæt lidt mere vand.
  8. Lad det simre i 3 timer.
  9. Hak tomat, løg og koriander til pico de gallo.
  10. Tag kødet op og trevl det.
  11. Opvarm en tør pande. Dyp tortillas i saucen fra gryden og steg den på begge sider. Læg kød og revet mozzarella på den ene halvdel og fold over.
  12. Server med pico de gallo, creme fraiche og lime.
Bedøm denne ret

Opskrift på Birria tacos

Her får du opskriften på de lækreste, mexicanske Birria tacos med langtidssimret kød, pico de gallo og creme fraiche. Har du lidt ekstra tid i weekenden, så kan vi virkelig anbefale dig at sætte sådan en omgang her over! Mexicansk Birria er langtidssimret kød, som får lov til at simre i en hjemmelavet sauce med masser af smag og krydderier. Herefter fyldes det i tacos sammen med frisk grønt og så har du altså alletiders weekendmenu.

Mexicansk Birria er i sig selv en gammeldags gryderet fra den mexicanske delstat Jalisico. Det kan laves med oksebov, spidsbryst, culotte eller cuvette. Vi bruger dog oftest oksebov, og skal det være rigtig godt, så går vi til slagteren efter et godt stykke. Når først kødet er sat over, så skal det egentlig bare passe sig selv og så er tiden din bedste ven. Så selvom det er en ret, som tager lang tid, da det skal simre, så kræver det ikke det store, udover tålmodighed.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på mexicansk mad her

Birria tacos

Mexicanske tacos med langtidssimret kød

Sådan en omgang mexicanske tacos med langtidssimret kød er noget andet end hvad de fleste danskere forbinder med mexicanske tacos. Den største forskel ligger i selve kødet, men også tilbehøret. Mange laver ofte mexicanske pandekager eller tacos med hakket oksekød, texmex krydderi og masser af forskellige grøntsager. Det smager også godt og er en god hverdagsret, men skal der kræses lidt mere, så skal du prøve dem her.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Tags anvendt i denne opskrift

EfterårForårSommerVinter

Skriv en kommentar