Tilmeld nyhedsbrev

Bløde og luftige burgerboller – Nem opskrift

Bløde og luftige burgerboller – Nem opskrift

Bløde og luftige burgerboller – Nem opskrift

Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre hjemmelavede burgerboller, som kan bruges til aftensmad. Burgere er det perfekte fredagsmad eller weekendmad og man behøves nødvendigvis ikke lave den klassiske burger med oksekødsbøf osv. Vi laver også kyllingeburger eller crispy chicken burger. Mulighederne er uendelige.

Ingrediensliste

  • 50 g. gær
  • 2 dl. mælk
  • 6 dl. lunkent vand
  • 1 tsk. honning
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1000 g. hvedemel

Fremgangsmåde

1. Gær, mælk og vand blandes.
2. Salt, sukker, honning og olie blandes i.
3. Mel tilsættes og dejen æltes til den er smidig (og ikke for tør).
4. Dejen deles i 10 lige store stykker og formes til boller.
5. Bollerne hæver i 1,5 time.
6. Til sidst pensles bollerne FORSIGTIGT med æg, så de ikke falder sammen.
7. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
OBS: Ja, de hæver kun én gang, så får du bløde og luftige burgerboller.

Bedøm denne ret

Fredagsmad eller weekendmad for den sags skyld er for os hjemmelavede burgere. Det behøves nødvendigvis ikke være den klassiske burger med oksekødsbøf, ost og så videre. Vi elsker også en crispy chicken burger med guacamole. Men et af de vigtigste elementer for at få en lækker burger, det må siges at være bollen og her laver vi altid en hjemmelavet burgerbolle. Mange laver briocheboller, men en helt klassisk burgerbolle er altså også rigtig god. Disse er super nemme at lave, de er luftige og svampede. For der er da ingen, der gider at have en tør burger til aftensmad.

Bløde og luftige burgerboller – Nem opskrift

Skriv en kommentar