Burgerboller

Hjemmelavede burgerboller og hjemmelavet burger
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre hjemmelavede burgerboller, som kan bruges til aftensmad. Burgere er det perfekte fredagsmad eller weekendmad og man behøves nødvendigvis ikke lave den klassiske burger med oksekødsbøf osv. Vi laver også kyllingeburger eller crispy chicken burger. Mulighederne er uendelige.

Ingrediensliste

  • 50 g. gær
  • 2 dl. mælk
  • 6 dl. vand
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1200-1400 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt mælk.
    2. Salt, sukker, honning og olie blandes i.
  2. Mel tilsættes og dejen æltes til den er smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret.
  3. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes den med det samme.
  4. Dejen deles i 12 lige store stykker og formes til boller. Tryk bollerne helt flade, så undgår du, at de bliver alt for høje. Når de hæver, så får de lidt højde igen.
  5. Bollerne hæver et lunt sted i 1,5 time tildækket med et viskestykke.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Til sidst pensles bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg, så de ikke falder sammen.
  8. Bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter. Hold øje med dem efter 12 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.OBS: Ja, de hæver kun én gang, så får du bløde og luftige burgerboller.
Bedøm denne ret

Opskrift på burgerboller

Den nemmeste og bedste opskrift på hjemmelavede, luftige burgerboller. Fredagsmad eller weekendmad for den sags skyld er for os hjemmelavede burgere. Det behøves nødvendigvis ikke være den klassiske burger med oksekødsbøf, ost og så videre. Vi elsker også en crispy chicken burger med guacamole. Men et af de vigtigste elementer for at få en lækker burger, det må siges at være bollen og her laver vi altid en hjemmelavet burgerbolle. Mange laver briocheboller, men en helt klassisk burgerbolle er altså også rigtig god. Disse er super nemme at lave, de er luftige og svampede. For der er da ingen, der gider at have en tør burger til aftensmad.

LÆS OGSÅ: Crispy chicken burger

Bløde og luftige burgerboller – Nem opskrift

Hjemmelavede burgerboller og hjemmelavet burger

Der er bare ikke noget bedre end hjemmelavet burger. Og til en god hjemmelavet burger, så skal man altså have hjemmelavede burgerboller! Hvis du synes, at det er meget tidskrævende at skulle lave hjemmelavede hver gang, så kan du gøre ligesom os. Vi laver gerne dobbelt eller tredobbelt portion og så fryser vi dem ned. Så er det hurtigt og nemt at tage det antal burgerboller op, som vi skal bruge.

Vi plejer at tage dem ud af fryseren ca. 2 timer før de skal bruges. Så får de lov til at lægge og tø op i en frysepose på køkkenbordet. Inden servering, så luner vi dem kort ved 200 grader i ca. 4-5 minutter. Præcis som man ville gøre med købeboller.

Hjemmelavede burgerboller og hjemmelavet burger

De bedste burgerboller

De her boller er super nemme at lave og så er det bare de bedste efter vores mening. Dejen er god at arbejde med og så hæver de kun én gang. Vi synes, at det giver en luftigere bolle, som passer perfekt til burger.

Husk også sesamfrø på toppen. Her kan du bruge almindelige lyse sesamfrø eller du kan gøre det lidt mere fancy ved at bruge sorte sesamfrø. De sorte er lidt dyrere og sværere at få fat i, men de er super flotte. Du kan også sagtens drysse med nogle andre frø eller udelade det helt, hvis du hellere vil det.

Hjemmelavede burgerboller og hjemmelavet burger

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Lækre burgerboller. Jeg halverer dem så der bliver 24 boller og erstatter ca. 200g mel med tilsvarende i havregryn bliver stadig super lækre og lidt mindre. Kæmpe favorit herhjemme vi er stoppet med at købe burgerboller

  2. Virkelig lækre og nemme burgerboller😋
    Jeg tilsætter altid lidt grovmel.
    Jeg synes personligt at, burgerbollerne bliver alt for store… Så næste gang vil jeg lave 20 stk ud af opskrift😊

Skriv en kommentar