Blomme galette
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
50 minutterBeskrivelse
Opskrift på en nem og skøn blomme galette. En sprød og lækker fransk tærte med fyld af danske blommer. Server med creme fraiche eller vaniljeis.
Ingrediensliste
-
Fyld
- 6 stk. blomme
- 50 g. sukker
-
Dej
- 50 g. smør
- 95 g. hvedemel
- 3 spsk. flormelis
- 1 stk. æg
Fremgangsmåde
- Skyl blommer og halver. Fjern stenen og skær i både.
- Vend blommerne i en skål med sukker og sæt til side.
- Nu til dejen. Skær smør i mindre stykker. Bland hvedemel og flormelis i en skål. Tilsæt smør og ælt det sammen med hænderne.
- Tilsæt 1 spsk. vand, så dejen får lov til at samle sig.
- Sæt dejen på køl i 30 minutter eller indtil du skal bruge den.
- Tag dejen ud og rul den ud på et stykke bagepapir. Brug evt. lidt flormelis til at rulle dejen ud, hvis den hænger ved kagerullen. Den skal rulles ud, så den cirka har en diameter på 20 cm.
- Fordel dine blommer i midten, men lad kanten være fri (så du kan folde den op).
- Fold kanterne op hele vejen rundt.
- Pensl kanterne med et sammenpisket æg.
- Bages i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 200 grader. Alt efter din ovns styrke. Hold øje med den de sidste 5 minutter.
- Tag den ud af ovnen og lad den køle en smule af.
- Server med vaniljeis eller creme fraiche.
Blomme galette – En fransk tærte
Opskrift på en skøn og nem blomme galette. En galette er en form for fransk tærte, hvor man ikke bruger en tærteform. Den er derfor super nem at lave, da men blot bøjer kanterne, som holder fyldet inde.
Den her galette er med søde, danske blommer. Vi serverede den med vaniljeis og det var en skøn sensommerdessert. En meget simpel, men smagfuld dessert, som er super nem at lave.
LÆS OGSÅ: Blomme crumble
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.