Bøf Stroganoff Bøf Stroganoff Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på lækker bøf stroganoff med cremet kartoffelmos. Vi elsker gryderetter når er der er dårligt vejr, og denne lækre stroganoff kom på menuen idag. Vi serverede den med kartoffelmos, men du kan også sagtens servere med ris eller pommes frites. Ingrediensliste Kartoffelmos 1500 g. kartoffel 2 dl. mælk 2 tsk. salt 30 g. smør Bøf stroganoff 800 g. oksekød i strimler 4 spsk. paprika 1 spsk. smør 2 stk. løg 500 g. champignon 200 g. bacon i tern 140 g. tomatpure 5 dl. madlavningsfløde salt/peber Fremgangsmåde Skræl kartofler og bring dem i kog. Skær dem evt. i mindre stykker så mindsker du kogetiden. Put kartofler i en gryde og hæld vand i til det dækker kartoflerne. Bring kartofler i kog og skru så ned lav-middel varme. Lad dem koge til de er møre. Det tager ca. 20-25 minutter. Bland oksekød med paprika. En gryde opvarmes med smør. Imens hakkes løg i tern. Når gryden er varm svitses løgene møre ved middel varme. Imens skyldes champignon og de skæres i skiver. Når løgene er møre hældes de i en skål. Herefter svitses champignon. De stegte champignon og saften hældes over i skålen med løgene. Tilsæt lidt fedtstof i den varme gryde. Steg bacontern sprødt. Tag dem op i skålen med løg og champignon og steg kødet i fedtstoffet. Tilsæt yderligere fedtstof hvis der ikke er nok. Når kødet er brunet af tilsættes tomatpuré og det svitses med kødet. Tilsæt til sidst fløde, løg, bacon, champignon og salt og peber. Opkog retten kort og server den varm. Tag nu de kogte kartofler og hæld vandet fra. I en skål blandes kartofler, smør, mælk og salt. Pisk med en elpisker indtil du har en cremet konsistens. Tilsæt evt. mere mælk, hvis den skal være mere luftig. Smag til med salt til sidst. Server din bøf stroganoff med kartoffelmos. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bøf stroganoff Opskrift på lækker bøf stroganoff med cremet kartoffelmos. Retten består af en cremet flødesauce med oksestrimler, masser af champignon, bacon og løg. Du kan servere den med kartoffelmos som vi har gjort eller også kan du servere ris eller pommes frites dertil som brødrene Price gør. Der er intet bedre end varme gryderetter når regnen står ned i stænger udenfor vinduet. Tændte stearinlys og boblende gryder er det bedste. Er du ikke til oksekød i stroganoff, så har vi lavet en variant med kylling også. Du finder opskriften på Kylling Stroganoff lige her. Gryderet med oksekød Det er én af de lækreste gryderetter med oksekød. Den er super nem at lave og består, som sagt, af få ingredienser. Du kan bruge oksekødsstrimler, tern eller selv skære det ud af at stykke oksekød. Vi serverer oftest en cremet kartoffelmos til denne nemme gryderet, da det simpelthen er vores absolut yndlings måde at få retten på. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Lars Tak – vi har lige skrevet det i opskriften. Retten skal blot have et hurtigt opkog til sidst mens kartoffelmosen mixes sammen. Den skal som sådan ikke simre i længere tid 🙂 God dag til dig! Svar
Hej Brian De 5 spsk. er rigtigt nok. Kødet bliver vendt i paprikaen som en tør marinade 🙂 Men hvis du smagsmæssigt ikke er til så meget, så kan du tilsætte mindre. God aften til dig! Svar
Hej Christina, Det er vi bare så glade for, at du gør 🙂 Ja, det kan du godt. Måske du skal lade det simre lidt længere, for at få kødet mørt. Kh Svar