Bradepandekage med græskar

Bradepandekage med græskar
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på en saftig bradepandekage med græskar. Den er super let at lave og så er den kun bedre på 2. dagen. En super ide til opskrift med græskar.

Ingrediensliste

  • 200 g. hokkaidogræskar
  • 2 stk. æg
  • 200 g. sukker
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • 0,25 tsk. stødt muskatnød
  • 120 g. hvedemel
  • Frosting

  • 100 g. smør
  • 100 g. naturel flødeost
  • 160 g. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Halver græskar og fjern kerner. Skær skrællen af og skær græskar i mindre stykker. Vej 200 g. af.
  2. Placer i en gryde. Hæld vand over så det dækker. Bring det i kog. Det skal koge, indtil græskar er helt mørt. Hæld vandet fra og lad det køle af. Når det er kølet af, så moses det med en gaffel.
  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker, indtil du har en hvid og luftig masse.
  4. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  5. Vend olie og de tørre ingredienser i dejen.
  6. Til sidst vendes most græskar i. Rør det hele godt ud.
  7. Smør en bradepande (17 x 17 cm) med smør eller fedtstof eller beklæd den med bagepapir.
  8. Hæld dejen over i formen.
  9. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter.
  10. Tag kagen ud og lad den køle helt af.
  11. Tag smør til frosting ud i god tid. Put alle ingredienserne i en skål og pisk indtil du har en ensartet luftig creme.
  12. Fordel frosting over kagen.
  13. Sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på bradepandekage med græskar

En super lækker og nem opskrift på bradepandekage med græskar. Det er en virkelig lækker og saftig kage, som er toppet med karamelfrosting. En rigtig efterårskage, som på mange måder minder om gulerodskage. Så hvis du mangler ideer til opskrifter med græskar, så er det denne du skal prøve. En super nem bradepandekage, som kun bliver bedre på 2. dagen.

LÆS OGSÅ: Græskarkage med chokolade

Bradepandekage med græskar

Græskarkage i bradepande

Hvis du skal bage en stor græskarkage, så anbefaler vi at bage den i bradepande. Det er generelt nemmere at bage bradepandekager, hvis man skal bage kage til mange. Denne lækre græskarkage er en rigtig god tag-med kage. Vi har toppet den med en lækker ostecreme, men du kan også toppe den med almindelig glasur eller smeltet chokolade.

I stedet for græskar, så kan du også sagtens bruge søde kartofler eller gulerødder. Vi elsker blot at udnytte, at græskar er i sæson lige nu. Og mange er faktisk slet ikke klar over, at man kan bage en lækker og saftig kage med græskar.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

  1. Hvor mange personer er opskriften til bradepandekage med græskar beregnet til? Jeg skal bruge en bradepande. Vh. Conny

  2. Den ser jo mummum ud 🤩
    Vil du forklare hvad du i punkt 11 mener med: “ Vi bruger bare en færdigkøbt karamelsauce på flaske”.
    Synes ikke jeg kan se noget karamelsauce i ingredienserne. Eller mener du måske at du nogle gange bruger det som frosting i stedet for den det du har skrevet i opskriften?
    Tak for en livesaving for food craving side 👌

    1. Hej Diana,

      Det er en fejl! Det er fordi vi førhen har haft karamelsauce i frostingen, men det har vi fjernet 🙂
      Og tak for de søde ord, det er vi glade for at høre!

      Kh

Skriv en kommentar