Brownie med hindbærskum Brownie med hindbærskum Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på den bedste brownie med hindbærskum samt masser af friske bær. En lækker somerdessert, som du kan servere med vaniljeis til. Ingrediensliste Brownie 200 g. mørk chokolade 200 g. smør 250 g. sukker 3 tsk. vaniljesukker 0,5 knivspids salt 125 g. hvedemel 3 æg Hindbærskum 100 g. frosne hindbær 4 spsk. sukker 1 spsk. citronsaft 2,5 dl. piskefløde Pynt 400 g. bær Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes. Fordel dejen i en springform (Ø20-21), som er smurt med smør eller foret med bagepapir. Bag brownien i midten af ovnen i ca. 17-20 minutter. Den skal være fast på toppen, men må stadig godt virke ubagt (men ikke flydende), da det giver den absolut bedste brownie . Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Brownien er bedst, hvis den laves dagen før og sættes på køl natten over. Frosne hindbær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe. Du skal have en fast kompot. Bærkompotten sættes på køl, indtil den er helt kold (den kan også laves dagen før). Piskefløde piskes til en fast flødeskum. Vend lidt af bærkompotten i af gangen. Hvis din bærkompot har meget saft, så undgå at tage alt for meget af det med, da det vil resultere i en rigtig tynd hindbærskum. Pynt kagen med din hindbærskum og masser af friske bær. Sæt den på køl indtil servering. Server den evt. med en kugle vaniljeis. Det gør den absolut ikke dårligere! Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på brownie med hindbærskum En lækker og nem opskrift på en saftig og svampet brownie, som vi har toppet med hindbærskum. Når den tunge brownie bliver toppet med den letsyrlige hindbærskum, så er det virkelig en skøn kombination. Top det hele af med friske bær, så har du en helt fantastisk sommerkage! Du kan også sagtens servere den med en god vaniljeis til. Det gør bestemt heller ikke kagen dårligere. LÆS OGSÅ: Nøddekage med bærskum Dessert med brownie Der er intet som en lækker brownie til dessert. Her har vi blot valgt at bløde den tunge brownie op med en frisk hindbærfløde. Den er derfor perfekt til dig, som ikke vil have en dessert, der er alt for sød. Som sagt kan den også serveres med en god vaniljeis til. Det er faktisk det, som vi oftest gør. Så får du det søde fra brownien, det friske fra hindbærskum og det kølige fra isen. Det er en helt fantastisk kombination! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Den var lækker, men desværre ret ubagt inde i midten selvom den var fast på toppen og jeg gav den endda 5 min mere. Næste gang tror jeg, at jeg vil bage den på 200 gr og 20-25 min. Udover det smagte den fint. Svar
Hej Camilla, Ja det er desværre så individuelt hvordan ens ovn bager og også hvor fast man gerne vil have den i midten. Men ja, giv den lidt længere tid næste gang. 🙂 Kh Svar
Hej, Ja, men vi vil anbefale, at du blot laver hindbærkompotten og så venter med at blande det til på selve dagen 🙂 Kh Svar
Hvis jeg har en springform på 26 cm, vil I så anbefale at gange opskriften op, eller gør det ikke noget hvis den bliver lidt mere flad? 🙂 Vh Line Svar
Det er den bedste brownie opskrift ever.. Jeg er enorm amatør med kager og failer altid… Men denne sidder liiige i skabet, så TAK 🙏 Svar
Jeg står og skal til at bage , men har kun 100 g mælkechokolade, kan jeg bruge chokolade med med salted mandler? eller vil de ødelægge smagen :/ Svar
Hej, Det kan du umiddelbart godt, men ja brownien vil jo så få smag fra de saltede mandler også .-) Kh Svar
Hej Hvis man ganger opskriften op med 2, skal man så også også give den den dobbelte tid? Eller hvor lang tid vil du anbefale? Mvh Kirren Svar
Hej Kirren, Nej, det skal du ikke hvis brownien ikke bliver højere. Så hvis du laver den i en tilsvarende større form, så skal den ikke have længere tid. Test endelig bagetiden ved at tjekke efter 18 minutter og stik en gaffel eller en tandstik i 🙂 Hvis der kommer dej med op kan du give den et par minutter mere og tjekke igen. Kh Svar
Hej! Vi er ikke helt vilde med mørk chokolade. Kan man bruge Marabou eller toblerone chokolade i stedet? 🙂 Svar
Tak for tippet om Marabou! Lige et spørgsmål mere, skal hindbærrene koge i vand? Hvor meget skal der i af vand? Svar
Hej. Den ser så lækker ud. Kan man lave den 1-2 dage og opbevare den på Køl, og vil den stadig være lækker? Svar
Hej Gitte, Vi laver den ofte dagen før, så den får tid til at sætte sig ordentligt. Tænker også, at den er lækker efter 2 dage. Vi ville dog ikke opbevare den på køl, men blot pakket godt ned ved stuetemperatur 🙂 Kh Svar
Virkelig lækker kage 😀 Jeg lavede den med jordbær, som også fungerede rigtig godt og alle gæster var solgt. Svar
Vil man kunne blende havregryn og erstatte det med hvedemel? Hvis det er en i husstanden som ikke tåler gluten?🙂 Svar
Hej, Det har vi desværre ikke erfaringer med. Tror det vil give mere mening at bruge glutenfrit mel 🙂 Kh Svar
Jeg vil gerne forsøge med denne opskrift i en lille bradepande (dem med låg, hvis I kender dem). Hvor mange gange opskriften, tror I jeg skal lave? Svar
Hej, Ja men vær opmærksom på, at det kan være, at den skal have længere tid, da porcelæn er længere tid om at lede varmen end en almindelig bageform eller springform 🙂 Kh Svar
Nu har min Brownie stået i ovnen i 50 min. Og den er stadig flydende indeni. Jeg ville bruge en noget større springform næste gang og ikke kun 20 cm som i skriver. Fatter ikke at jeres kan være bagt på 20 min.🫣 Svar
Hej Kathe, Bruger du også en springform på 20 cm.? Og ikke et ildfast fad? Den vil virke lidt flydende, når man trykker på den, men man skal teste med en tandstik eller kødnål for at finde ud af om den er færdig 🙂 Vi har aldrig problemer. Var det nogle store æg, du brugte? Kh Svar
Hej, Ja det kan du godt 🙂 Måske den lige skal have lidt kortere tid, men hold øje med den. Og ja, den kan sagtens fryses! Kh Svar
Hej, Jeg ville gerne lave et 3-tal ud af bunden og tænker derfor, at jeg vil lave kagen i en bradepande. Vil du da anbefale at lave opskriften gange 3 eller 4? Svar
Hej, Vi har faktisk opskrift på talkage af brownie her: https://mummum.dk/talkage-af-brownie-med-baerskum/ Kh Svar
Hvis jeg nu ikke er den største elsker af mørk chokolade kan jeg så godt lave den med 125g mørk og 75g lys chokolade ville det så smage godt? Svar
Kan man på en eller anden måde bruge resten af kagen til trøfler eller noget. Og hvis hvordan så. Har haft noget af kagen til at ligge i fryseren siden august. Hvis man kan er ser så en opskrift derpå. Hae aldrig prøvet at lave det Svar
Hvis man laver brownien dagen i forvejen, skal den så stå i køleskab eller blot opbevares ved stuetemperatur? Svar
Hejsa. Kan man lave skummet dagen før? Eller evt om morgenen hvis kagen skal indtages til kaffetid, og så pynte med skummet umiddelbart før servering.? På forhånd tak for svar😊 Mvh Pia Svar
Skal der laves dobbeltportion, hvis man ønsker den i en standard bradepande, men også ønsker den lidt tynd? Svar
Hej, Vi har denne opskrift, som passer til en bradepande: https://mummum.dk/bradepandebrownie/ Sæt evt. opskriften ned til 25 personer, hvis du vil have den tynd. Kh Svar
Hej Anna Marie, Det bliver ikke helt det samme og fløden får ikke samme flotte farve 🙂 Men smagsmæssigt kan du godt. Kh Svar