Tilmeld nyhedsbrev

Nøddekage med bærskum

Nøddekage med bærskum

Opskrift til 8 personer (Ø24 cm)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en sød og sprød nøddekage med syrligt bærskum toppet med friske bær. En virkelig nem kage der kan forberedes dagen før.

Ingrediensliste

Nøddekage

  • 4 æggehvider
  • 250 g. sukker
  • 250 g. hasselnødder

Bærskum

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 100 g. frosne bær
  • 4 spsk. sukker

Fremgangsmåde

  1. I en gryde opkoges frosne hindbær og sukker.
  2. Lad bærcoulisen nedkøle og blive helt koldt.
  3. Opvarm ovnen til 165 grader varmluft.
  4. Pisk nu æggehvider i en skål med en elpisker. Når det er hvidt tilsættes sukker lidt af gangen og der piskes videre. Pisk til du har en fyldig marengs. Det tager cirka 2 minutter med fuld gas.
  5. Hak nødder fint.
  6. Vend nødderne forsigtigt i marengsen.
  7. Put bagepapir i en springform på cirka Ø24cm. Smør bagepapiret med lidt smør.
  8. Fordel dejen i formen og bag den i 40 minutter.
  9. Pisk fløde til en fast flødeskum. Vend den kolde bærcoulis i. Fordel bærskum på bunden og pynt med friske bær.
  10. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Her får du den lækreste opskrift på en frisk og sød nøddekage med syrligt bærskum. Selve kagen er super nem og kun lavet på 3 ingredienser. Det er en fin ide til dessert, hvis man står og skal have gæster og gerne vil være lidt på forkant med forberedelserne.

Mange muligheder

Der er mange muligheder med denne kage. Du kan lave bærskum som vi har gjort her, men du kan også lave en chokoladeskum. Det kan du gøre ved at piske fløden og vende flormelis og bagekakao i. Så får du en let chokoladeskum der vil passe godt til kagen. Derudover kan du lave en vaniljeskum. Pisk fløde med lidt formelis og vaniljesukker og tilsæt et par spsk. cremefraiche. Det gør skummet lidt syrligt, så det ikke bliver for sødt ovenpå kagen. Pynt din nøddekage syltede frugter, frisk frugt, friske bær eller andet. Uanset hvad, så er denne kage fyldt med muligheder. Prøv lidt forskelligt – så finder du favoritten.

Derudover kan du bruge både mandler eller hasselnødder i kagen. Vi brugte hasselnødder, men flere i familien laver den med mandler. Begge slags er rigtig gode.

Hvad kan jeg lave på forhånd?

Står du og gerne vil forberede kagen, så kan du sagtens lave kagen dagen før. Vi bagte den en sen aften. Da den kom ud af ovnen lagde vi et viskestykke over den. Dagen efter var den stadig sprød. Vi lagde den over på et fad og pakkede sølvpapir over. Om aftenen serverede vi den og den var stadig sprød. Så du kan sagtens bage den et døgn før servering uden den tager skade.

Derudover kan du lave dit bærcoulis dagen før. Så mangler du blot at piske skum og vende coulis i samt pynte kagen med dit foretrukne frugt eller bær.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven