Lækre hverdagsopskrifter

Nøddekage med bærskum

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en sød og sprød nøddekage med syrligt bærskum toppet med friske bær. En virkelig nem kage der kan forberedes dagen før.

Ingrediensliste

  • Nøddekage

  • 4 stk. æggehvide
  • 250 g. sukker
  • 250 g. hasselnødder
  • Bærskum

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 100 g. frosne hindbær
  • 50 g. frosne jordbær
  • 4 spsk. sukker
  • Pynt

  • 400 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Put frosne bær i en gryde sammen med sukker. Varm det op ved lav/middel varme til bærrene er kogt helt ud og der ikke er for meget væske ved.
  2. Tag gryden af varmen og lad bærblandingen køle helt af. Put det evt. over i en skål og sæt på køl.
  3. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  4. Pisk æggehvider i en skål med en elpisker. Når det er hvidt tilsættes sukker lidt af gangen og der piskes videre. Pisk til du har en fyldig og glat marengs. Det tager cirka 4-5 minutter med fuld gas.
  5. Hak nødder fint. Dette gøres eksempelvis nemt i en foodprocessor.
  6. Vend nødderne forsigtigt i marengsen.
  7. Put bagepapir på bunden af en springform på cirka Ø24-26cm. Smør siderne med lidt smør.
  8. Fordel dejen i formen. Bag bunden på anden nederste rille i ovnen i ca. 30-40 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er.
  9. Tag bunden ud og lad den køle helt af.
  10. Fjern springformen og placer bunden på en tallerken eller et fad.
  11. Pisk piskefløde til en fast flødeskum. Vend den kolde bærcoulis i. Fordel bærskum på bunden og pynt med friske bær.
  12. Server med det samme.
  13. Hvis du først skal spise kagen senere, så vent med at pynte den til lige inden servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på nøddekage med bærskum

Her får du den lækreste opskrift på en frisk nøddekage med syrligt bærskum. Selve bunden er super nem og er kun lavet på 3 ingredienser. Det er en fin ide til dessert, hvis man står og skal have gæster og gerne vil være lidt på forkant med forberedelserne.

Vi har toppet nøddebunden med en frisk bærskum, som komplimenterer den søde nøddebund rigtig godt. Derudover har vi toppet kagen med masser af friske bær og lidt små marengstoppe.

LÆS OGSÅ: Hindbærsnitter

Nøddekage med bærskum

Nøddebund med fløde

Der er mange muligheder med denne kage. Du kan lave bærskum som vi har gjort her, men du kan også lave en chokoladeskum. Det kan du gøre ved at piske fløden og vende flormelis og bagekakao i. Så får du en let chokoladeskum der vil passe godt til kagen. Derudover kan du lave en vaniljeskum. Pisk fløde med lidt formelis og vaniljesukker og tilsæt et par spsk. cremefraiche. Det gør skummet lidt syrligt, så det ikke bliver for sødt ovenpå kagen. Pynt din nøddekage syltede frugter, frisk frugt, friske bær eller andet. Uanset hvad, så er denne kage fyldt med muligheder. Prøv lidt forskelligt – så finder du favoritten.

Hvad kan jeg lave på forhånd?
Står du og gerne vil forberede kagen, så kan du sagtens lave kagen dagen før. Vi bagte den en sen aften. Da den kom ud af ovnen lagde vi et viskestykke over den. Dagen efter var den stadig sprød. Vi lagde den over på et fad og pakkede sølvpapir over. Om aftenen serverede vi den og den var stadig sprød. Så du kan sagtens bage den et døgn før servering uden den tager skade.

Derudover kan du lave dit bærcoulis dagen før. Så mangler du blot at piske skum og vende coulis i samt pynte kagen med dit foretrukne frugt eller bær.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej
    Kan man godt halvere “dejen” til bundene, så man får to bunde, istedet for en stor? – ifh. til bagetid osv? 🙂

    1. Hej Trine

      Så du vil bage i to forme? Hvis jeg forstår korrekt? 🙂
      Det kan du godt og de skal stadig bage lige så lang tid.

      Knus

    1. Hej Karoline,

      Det tænker jeg umiddelbart godt, at du kan. Vi har dog ikke selv prøvet det, men jeg tror, at det ville være lækkert 😀

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag