Tilmeld nyhedsbrev

Brownie med valnødder

Brownie med valnødder

Brownie med valnødder

Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Den nemmeste opskrift på den bedste brownie med valnødder. Perfekt til dessert sammen med en kugle kold vaniljeis og eventuel en hindbærcoulis. Brownie er også god for sig selv, men det er en meget tung chokoladekage, så man spiser ikke mere end et lille stykke.

Ingrediensliste

  • 200 g. mørk chokolade
  • 200 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 125 g. hvedemel
  • 3 æg
  • 100 g. valnødder

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af.
  3. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
  4. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
  5. Hak valnødderne groft og vend dem i dejen.
  6. Fordel dejen i en form (ca. 22 x 22 cm), som er smurt med smør eller foret med bagepapir.
  7. Bag brownien i midten af ovnen i ca. 25 – 30 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle af.
  8. Brownien er bedst, hvis den laves dagen før og sættes på køl natten over.
  9. Den kan også sagtens fryses og så blot tages op 6 timer inden den skal bruges.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på en lækker og saftig brownie med nødder, men den kan også sagtens laves uden nødder, hvis man er mere til det. Vi kan dog godt lide, når der er valnødder i brownien, men det gjorde vi ikke som børn, så måske det med nødder i kager er en ting, som man vokser sig til.

Brownie er modsat en almindelig chokoladekage en meget tung kage og derfor kan man ofte ikke spise mere end et lille stykke. Vi serverer den ofte med vaniljeis og eventuel en sovs lavet af blendede hindbær, da de tre ting bare spiller rigtig godt sammen.

Brownie kan spises året rundt, så den egner sig derfor både som en lækker og nem sommerdessert, men også som efterårsdessert eller vinterdessert.

Kommentarer

Skriv en kommentar