Tilmeld nyhedsbrev

Brun sovs

brun sovs

Brun sovs

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på en nem og lækker brun sovs til juleaften, mortensaften eller andet. Den kan laves på under 15 minutter, så det bliver ikke nemmere.

Ingrediensliste

  • 20 g. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 dl. mælk
  • 2 dl. væske fra flæskestegen
  • 1 dl. kartoffelvand
  • Salt
  • 1 spsk. ribsgele
  • 1 tsk. sovsekulør

Fremgangsmåde

  1. Opvarm en gryde. Smelt smør.
  2. Tilsæt mel og rør en smørbolle.
  3. Tilsæt herefter mælk og pisk til en ensartet sauce.
  4. Tilsæt væske fra flæskestegen. Du kan med fordel lige si væsken inden den tilsættes i saucen.
  5. Tilsæt kartoffelvand, sovsekulør og smag saucen til med ribsgele og salt.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på brun sovs

Her får du opskriften på en nem brun sovs, som skal serveres til din flæskesteg. Har du endnu ikke lært hvordan man laver en god brun sovs, så læs med her. Det er faktisk slet ikke så svært og når man først har lært det, så er det ingen sag at skulle invitere familien på julemad.

En god brun sauce starter med en opbagning. En opbagning består af smør og hvedemel, som bliver pisket sammen til en ”melbolle”. Herefter tilsættes der fond fra stegen, lidt kartoffelvand, mælk, sovsekulør og ribsgele. En skudsikker opskrift, hvis du spørger os.

LÆS OGSÅ: Brunede kartofler 

brun sovs brun sovs

Følg også med på de sociale medier

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven